26/05 


Sunnuntaina iltapäivällä kävelen kotiin. Kaupunkiluonto vihertää. Tuntuu kuin olisin ollut matkalla pidempään kuin reilun vuorokauden. Eilen kävin divarikierroksella, tapaamassa lähisukulaisiani, bussiaseman baarissa syömässä kahden euron kahden nakin hot dogin (sis. sinappi ja ketsuppi), istumassa terassilla. Juuri ennen sulkemisaikaa ehdin kirjakauppaan ostamaan tusseja (ikisuosikkini Mitsubishi Pencil Company Uni-Ball Micro Deluxe UB-155) ja Austerin Report from the Interiorin ja alehyllystä Chris Greenhalghin Seducing Ingrid Bergmanin. Sen jälkeen istuin puistossa meren rannalla juoden lämmintä ja väljähtynyttä rommikolaa. Illalla koin itselleni uutta kerrostaloidyllin yhteisöllisyyttä grillikutsujen muodossa Tuirassa. Jatkoilta matka yöpaikkaan oli vain kolme kerrosta. Vedän perässäni Siivouspäivästä mukaan tarttunutta kevyttä matkalaukkua. Kotona pihan pensaat ovat alkaneet kukkia poissaoloni aikana ja kerrokseni käytävällä välkkyy eri lamppu kuin lähtiessäni.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
31/03 
Koska muutama ihminen on viime aikoina ilmaissut yllätyksensä huomattuaan, että tämän blogin kirjoituksia voi lukea enemmän tai vähemmän löysiin aihealueisiin jaettuna, ja että esimerkiksi polaroidit ja niihin liittyvät kirjoitukset löytyvät omasta kategoriastaan, nopea kertaus lienee paikallaan: kaikki kategoriat löytyvät sivun oikeasta reunasta arkistolinkkien alta.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
20/03 
Elefanttinainen toi fb-päivityksellään (jossa mainittiin siis tänään alkanut ITAF, International Teletext Art Festival) mieleeni Ylen Teksti-TV:n edesmenneen Nuorten palstan. Nostalgiahakuinen googletteluni huipentui siihen kun löysin melkein 400-sivuisen väitöskirjan nimeltään Yksinäisyyden kokemisen avainkomponentit Yleisradion tekstitelevision Nuorten palstan kirjoituksissa (JYX-linkki, HS:n artikkeli), ja nyt kiroan koska minulla ei ole ebook-lukulaitetta sillä neljänsadan sivun mittaisen tutkimuksen lukeminen pdf:nä kannettavan näytöltä olisi jo ehkä vähän liikaa, kuten olisi myös sen printtaaminen duunissa. Pitänee ostaa se lukulaite?

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Austin Lucas - Alone In Memphis 


Aikoinaan kun aloitin opiskeluni Torniossa, ensimmäisenä päivänä auditoriossa kaikkien muiden tuntemattomien ihmisten joukosta muistan erottaneeni yhden punapään. Hän oli etelästä pohjoiseen vain sen koulun takia (!) muuttanut nykyinen ystäväni R. Hän on yksi niistä muutamasta luokkakavereista kenen kanssa pidän yhteyttä edelleen. Olen käynyt hänen kanssaan mm. katsomassa M.C. Escherin näyttelyn. Good people. Pari vuotta sitten R intoili muusikosta nimeltä Austin Lucas. Austin Lucas on käynyt Suomessa viime vuosina käsittääkseni muutaman kerran, ja R on ystävystynyt hänen kanssaan. Pari kuukautta sitten sain kutsun R:ltä Austinin syntymäpäiväkeikalle Helsinkiin. Keikka oli toissa viikolla, valitettavasti keskellä viikkoa ja muutenkin olen sen verran rahaton, että en olisi päässyt sinne vaikka se olisi ollut viikonloppuna (vaikka olisin käsittääkseni päässyt tapaaman Austin Lucasin(!)). Ehkä seuraavalla kerralla.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
10/03 
Ei ole olemassa vain yhtä tapaa lukea hyvin, vaikka lukemiseen meillä sinänsä onkin erinomainen syy. Tietoa on meille tarjolla loputtomasti; mistä löytyy viisautta? Onnekas saattaa löytää henkilökohtaisen opettajan, joka voi olla avuksi, mutta ihminen on lopulta kuitenkin yksin ja joutuu jatkamaan ilman sen enempää välitysapua. Hyvin lukeminen on yksi suurimmista nautinnoista, jonka yksinolo voi tarjota, sillä se on ainakin oman kokemukseni nojalla kaikista nautinnoista tervehdyttävin. Se palauttaa meidät toiseuteen, joko itsessämme, ystävissämme tai niissä ihmisissä, joista voi tulla ystäviä. Mielikuvituskirjallisuus [imaginative literature] on toiseutta ja lievittää sellaisenaan yksinäisyyttä. Emme lue pelkästään siksi, ettemme voi tuntea kyllin monia ihmisiä, vaan myös siksi, että ystävyys on niin uhanalainen, niin altis vähenemään tai katoamaan etäisyyden, ajan, vastakaiun puutteen ja kaikkien perhe- ja tunne-elämän murheiden vaikutuksesta.

Lukemisen ylistys, Harold Bloom (suom. Kalevi Nyytäjä), Otava 2002.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
06/03 


Olen ollut aivan liian innoissani siitä, että Frendien ensimmäiset kolme tuotantokautta tulivat Netflixiin. Telkkarittomana en ole joutunut seuraamaan sarjan jatkuvia uusintoja. Sarjassamme crossoverit: yllä Mad About Youn (Hulluna Sinuun) Jamie ja Fran ensimmäisen tuotantokauden jaksossa The One With Two Parts, Part 1, joka on myös Phoeben identtisen kaksossiskon Ursulan (sekä Hulluna Sinuun että Frendit) ensimmäinen esiintyminen sarjassa. Myös sitä seuraavassa jaksossa on crossoveria (lääkäreinä Teho-osaston George Clooney & Noah Wile).

Aiemmin: Villi Pohjola + Twin Peaks, Hulluna Sinuun + Seinfeld.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Are You The Business 
Suomessakin näköjään pari vuotta sitten vierailleen punk-runoilija John Cooper Clarken Are You The Business (youtube):
Does Superman wear blue tights
And keep away from kryptonite
Do old ladies get mugged at night
Are you the business

Do workers want a living wage
Do rock stars lie about their age
Would a tiger run from an open cage
Are you the business

Are you the fuck off business
Is my first name John
Is strangeways full of prisoners
Am I over twenty-one

Are the royal family really rich
Is Scooby-Doo one son-of-a bitch
Is Wembley stadium a football pitch
Are you the business

Did Noriega knock out coke
Did Bob Marley like the odd smoke
Was Jesus Christ a decent bloke
Are you the business

Does Oliver Reed ever get pissed
Can Chubby Checker do the twist
Was Karl Marx a communist
Are you the business

Was James Dean a cool cat
Was Kennedy a democrat
Do Hacedic men wear hats
Are you the business

Will narcotics get you hooked
Did Dostoyevsky write the odd book
Was Al Capone a bit of a crook
Are you the business

Did Buddy Holly wear horn-rimmed specs
Is czechoslovakia full of czechs
Did Sigmund Freud consider sex
Are you the business

Did Elvis ever rock 'n roll
Did James Brown have any soul
Will I touch you with a ten-foot barge pole
Are you the business


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Bussilla aavikon halki part IV 
Desert Bus for Hope tapahtuu taas! Vuosi sitten kirjoitin:
Desert Bus for Hope on taas täällä!
Miltä kuulostaa tietokonepeli, jossa ajetaan bussilla Tucsonista Las Vegasiin maksimissaan seitsemääkymppiä, matka kestää kahdeksan tuntia ja peliä ei saa pauselle?

[...]

Peli on Desert Bus, vuonna 1995 julkaisematta jääneen Penn & Teller's Smoke and Mirrors -pelin sisältämä minipeli. Kanadalainen komediaryhmä LoadingReadyRun on jo muutamana vuonna järjestänyt tempauksen nimeltään Desert Bus for Hope, jossa he käytännössä keräävät rahaa Child's Play -nimiselle hyväntekeväisyysjärjestölle pelaamalla peliä niin pitkään kuin ihmiset lahjoittavat rahaa. Tätä kirjoittaessani he ovat pelanneet reilut viisi päivää ja onnistuneet keräämään vajaat 120000 dollaria.

Lisää infoa, linkki suoraan lähetykseen. Go watch it!


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ►|