...ja uudet kujeet 
Viimein työnhakuni tuotti tulosta. Ja koko juttu olisi mennyt ohi jos en olisi viime maanantaina sattunut vilkaisemaan pitkästä aikaa työvoimatoimiston sivuille: paikka oli viimeistä päivää haussa. Hakemus sisään, linkki CV:hen ja portfolioon, kutsu haastatteluun saman tien, kaksi päivää myöhemmin haastattelu, pari pientä työnäytettä, uusi haastattelu eiliselle.

Nyt blogia kirjoittaa Art Director. Hienomman tittelin (art director!) myötä myös palkkataso nousee hieman (itse asiassa, jos sallitte intoiluni, en ole vielä työurallani saanut aiemmin näin hyvää palkkaa!), ja myös duunin vaativuus (pitkästä aikaa edessä vakavaa www-koodausta) asettanee tulevaisuudelle monia mielenkiintoisia hetkiä. Virkistävää on myös saada etäisyyttä printtityöskentelyyn; tulevat työtehtäväni ovat 90%:sti digitaalisen median saralla. Myös toimiston sijainti (n. 150m kotoamme) ja kuukauden kesäloma ovat mieluisia bonareita. (Siis bonuksia, kuten jatsissa.)

Freelance-työskentely on ollut, täytyy myöntää, todella mukavaa (joustavat työajat, kotoa käsin työskentely) mutta valitettavan epävarmaa (ainakin tällä työhistorialla/portfoliolla/näillä leveysasteilla). Edellinen lyhyt työsopimukseni toisen paikallisen toimiston kanssa ei ollut kovin hyvä diili, joten on tietysti hienoa saada työskennellä porukassa, jossa osaamistani ja panostani arvostetaan maksamalla siitä niinsanottua oikeaa palkkaa. Tätä työtä kuitenkin tykkää tehdä, joten on ikävää jos joutuu tekemään töitä pelkästään portfolion täytteeksi, ei elämän laadun parantamiseksi (olettaen että raha tuo elämään laatua..). Myös avoliitossa asuminen tuo pätkätyöläisen finanssipolitiikkaan oman lisänsä; mahdollisiin työttömyystukiin vaikuttavat myös avopuolison tulot. Kahden epäsäännöllisesti palkkaa saavan ei kannata asua yhdessä, jos he eivät halua menettää kaikkea elämäniloaan Kelan byrokratian koukeroissa. Onneksi kaikki tämä on (ainakin joksikin aikaa eteenpäin) jäänyt taakse. Saatte pitää sen 20€/kk asumistukemme, Kelan tädit.

Samalla jätän taakseni kitaransoitonopettajan urani. Mikä on lähinnä helpottavaa; kirottu nuoriso alkoi mennä opettajastaan ohi soittotaidoissa!

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen

|◄  77 78 79 80 81 82 83 84 85 86  ►|