craigslist 
Yksi hauskimmista www-sivuista on ehdottomasti Best Of Craigslist.

Miksi, kysytte. Ensin hieman taustaa.
Craigslist on vuonna 1995 perustettu suurimmilta osiltaan ilmainen nettiyhteisö, jonka perustoimintoihin kuuluvat mm. "vuokralle tarjotaan", "halutaan vuokrata", "myydään", "mies etsii naista", "työtä tarjotaan" ja sadat muut ilmoituskategoriat, yli 450 kaupungissa ympäri maailman. Mutta käytännössä craigslist toimii mediana mille ja kenelle tahansa, mistä tahansa asiasta. Vai miltä kuulostavat seuraavat ilmoitukset?

Nainen etsii kaikkia Roy, Troy, Leroy (yms.) nimisiä miehiä, koska hän haluaa pitää "Roy"-tatuointinsa.

Mies haluaa ostaa kuolleen peuran, koska sanoi vaimolleen olleensa metsästämässä kolme viikkoa, mutta totuus on jotain muuta.

Keksijä etsii ihmisiä testaamaan perseellepotkimiskonettaan.

Craigslist on käyttäjien itsensä moderoima, mikä tarkoittaa sitä että "best-of"-listalle pääsevät mielenkiintoisimmiksi, hauskimmiksi, oudoimmiksi "äänestetyt" ilmoitukset. Ylläolevat esimerkit ovat oikeastaan kesyimmästä päästä, suurin osa hauskimmasta materiaalista ei ole alaikäisten luettavaksi tarkoitettua. Kaupunkien joukosta löytyy myös Helsinki.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
maryque.com blogi avautuu 
Maryque.com blogi käsittelee kirjoittajansa mielenkiinnon kohteita, enimmäkseen (kuva)taiteita ja internetiä. Tällä sivulla julkaistaan myös satunnaisia luonnoksia ja valokuvia.

Viimeaikaisiin mielenkiinnon kohteisiini kuuluu Tim Kreiderin uskomattoman iskevä "The Pain -- When Will It End?" sarjakuva. Kreider liikkuu enemmän ja vähemmän ajankohtaisten aiheiden äärellä hieman Ralph Steadmanin kuvitustyyliä muistuttavan tussikynänjälkensä kanssa. Uusin "pilakuva/sarjakuva" ilmestyy miehen nettisivuille viikon parin välein. Kuvat käsittelevät aiheita laidasta laitaan usein hämmentävälläkin tavalla ja täten joka kuvan höysteenä oleva "Artist's Statement" (tekijän ajatuksia aiheesta tai aiheen vierestä) tulee tarpeeseen. Sivuilla on myös arkisto vuodesta 2000 nykypäivään, joten luettavaa riittää uusinta kuvaa (sarjakuvaa? pilakuvaa? strippiä?) odotellessa.

http://www.thepaincomics.com

Lisää mielenkiintoisia linkkejä:
19 toimivaa ja ajatuksia herättävää mainosta, (mm.) innovatiivista printtimedian käyttöä, osoittaa hyvän pointin siitä kuinka usein mieleenpainuvimmat (lue: tehokkaimmat) mainokset yhdistävät huumoria johonkin jokapäiväiseen asiaan, tuovat siihen jonkinlaisen uuden twistin.

http://www.1988stantheman.blogspot.com/ esittelee reilun parinkymmenen taiteilijan kunnianosoituksen Stan Leelle. Inspiroivan hienoja töitä.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  80 81 82 83 84 85 86 87 88 89