Mitä haluaisin? 
Haluaisin matkustaa outoon kaupunkiin, tavata siellä jonkun etäisesti tutun, tai olla ensin yksin siellä ja sitten tavata, jonkun väljän sopimuksenpuolikkaan tai keskustelun lomassa heitetyn maininnan seurauksena. Käydä paikoissa joihin kummallakaan ei ole sidettä. Sehän kyllä syntyy, side, matkan jälkeen kaikki mitä siitä kaupungista muistaa on sen toisen kanssa kävely myöhään illalla (kuulostaako etäisesti tutulta?), ehkä muutaman niistä paikoista. Talvipuutarha. Joku silta. Puisto. Aina joku puisto, aina on joku puisto jonka muistaa. Puita, korkeita puita, erilaisia puita kuin kotikaupungissa.

Ja aina aika menee nopeammin vaikka itse kävelisit hitaasti. Ja aina on syksy. Vaikka olisi kesä, on sitten myöhemmin kuitenkin aina syksy. Ja vaikka mitään ei sen jälkeen tapahtuisikaan vaikka mitään ei koskaan tapahtuisikaan jotkut asiat jäävät mieleen. Se on hullua, eikö? Jäävätkö vahvimmin mieleen tapahtuneet asiat vai pelkät menneet mahdollisuudet? Ja onko niissä loppujen lopuksi mitään eroa? Aika ja paikka ja ihmiset ainakin ovat samoja.


http://www.box.net/shared/bjcs819eq5/1/ ... /326531830

"sinne, missä en oo,
kaipuu mua kuljettaa,
sille, jota en saa,
mun sydämeni laulaa vaan"

-THJKB
Heikkoja jäitä


ollapa siellä. siinä eteläisessä kaupungissa,
niissä puistoissa, korkeiden puiden katveessa.
ihmismieli on sellainen, sinäkin sen sanoit.
saatikka sitten niin, että

"sinne missä en oo, sydämeni laulaa vaan,
sille, jota en saa, laulaa se hurjempaa"


korjaus :) oi kaunis mahdoton elämä
älkäämme antako sen banalisoitua kokonaan.

pidän tavasta, jolla tässä toistat sanaa aina,
ja aina aika.. ja aina on syksy.

ja aina puisto, aina joku puisto.


elefanttinainen 
Tästä tulee mieleen pieni hollantilainen kaupunki nimeltä Breda (joka oli viidentoista minuutin junamatkan päässä Tilburgista. Muistaakseni). Ja vaikka mitään ei siellä koskaan tapahtunutkaan, se kaupunki tulee tästä tekstistä mieleen.

Mahdollisuudet jäävät aina paremmin mieleen.

joonasn 
Päänsisäistä, mutta jotenkin universaalia ja totta?

joonasn 
(Ja kiitos kommenteistanne!)

Kommentit 

Lisää kommentti

Muotoile tekstiä: