Kirjojen kansikuvituksesta 
Luen taas Siri Hustvedtia (The Enchantment of Lily Dahl). Pokkarin kannessa on kuva ilmeisesti päähenkilöstä, puolikas mustavalkoinen potretti, nenänvarresta solisluuhun, mustavalkoinen muuten paitsi huulet ovat kirkkaanpunaiset (kuinka muutenkaan), ja siksi tämä kaikki minua häiritsee, että en muista että kertaakaan kustantamon markkinointiosaston ja minun mielikuvani esimerkiksi juuri kirjan päähenkilöstä kohtaisivat. Tästä aiheutuu turhaa päänsisäistä konfliktia, jos siis tapanasi on katsoa lukemasi kirjan kantta. Useasti ei ole, joskus on, ja useasti en edes muista kirjan nimeä jota sillä hetkellä luen. Samaan kategoriaan kuuluvat kirjat, joiden kansikuvituksessa on käytetty elokuva-adaptaation mainoskuvitusta. Silkkaa pahuutta ja vääryyttä on ihmiselämä täynnä. Mutta kuinka vaikeaa on keksiä jotain muuta kansikuvitusta, vähemmän kliseistä? Niin, aika on rahaa, tiedän. Mutta tässä eräs todella onnistunut:Janne 
Oho! Huima.

Esa 
Mä en pidä tämän päivän kirjankansista. Ovat mielikuvituksettomia. Joko graafikot on pakotettu samaan muottiin tai pojasta on polvi pahentunut. 60- ja 70-lukujen kirjankannet vetoavat muhun. Olisin valmis menemään niiden julkaisutilaisuuteen ennemmin kuin Susan Ruususen kirjankansien julkistustilaisuuteen.

joonasn 
Kiitos kommenteista. Joo, ehdottomasti, mä olen myös vanhojen kirjankansien (ja vanhojen kirjojen yleensäkin) ystävä. Pitääpä kaivella hyllystä muutama..

Kommentit 

Lisää kommentti

Muotoile tekstiä: