RiP: A Remix Manifesto 


Kuka omistaa kulttuurin? Miksi kaikki kulttuuri ei ole vapaata, miksi toisten tekemään kulttuuriin ei saa lisätä omiaan, miksi toisten tekemää ei saa ottaa ja tehdä siitä jotain muuta, näin vieden eteenpäin uusia ajatuksia, uutta kulttuuria, koko maailman hyväksi?

Viikonloppuna hyvä ystäväni näytti minulle erinomaisen hyvän ja tärkeän dokumentin. RiP: A Remix Manifesto käsittelee tekijänoikeuksia ja kulttuurin vapautta (tai sen puutetta) sekä remix-kulttuuria ja on ehkä tähän saakka paras Creative Commons -liikkeen 'mainos'.

Todella viihdyttävän ja älykkään paketin luojat ovat kutsuneet kaikki vapaasti remixaamaan elokuvaa Opensourcecinema.orgissa. Itse dokumentti on vielä noin kuukauden ajan nähtävillä Yle Areenassa ja ilmesesti lähitulevaisuudessa myös korkealaatuisena videotiedostona (tällä hetkellä dokumentti on nähtävillä ja remiksattavana vain kappale kerrallaan). Kaiken osallistumisen jälkeen tekijät kokoavat muiden muokkaamasta ja lisäämästä materiaalista RiP: A Remix Manifesto 2.0:n.

1 kommentti  |  linkki kirjoitukseen

|◄  79 80 81 82 83 84 85 86 87 88  ►|