Kämmenselkään kirjoitettua 
Minulla on tapana kirjoittaa muistiinpanoja vasemman käteni kämmenselkään. Eilen keskustelin ystäväni kanssa Facebookin chatissa siitä, mitä tekstiä tatuoisin käteeni. Ensin se lähti ideasta tatuoida pelkät viivat, joille voisi kirjoittaa, mutta päädyimme yhteisymmärryksessä siihen, että on aina parempi kirjoittaa vapaasti viivojen ulkopuolelle.

Mutta mitä voisin tatuoida kämmenselkääni, pitkäaikaismuistiin? Sen pitäisi olla jotain mahdollisimman laveaa, mutta totta. Ehkä jonkinlainen kehotus, elämänohje? Ensimmäinen ehdotukseni oli "älä jää kiinni. eteenpäin." (jotkut lukijani saattavat tietää taipuvaisuuteni nostalgiaan). Toinen ehdotus oli positiivisempi (vaikkakin pitää sisällään myös mahdollisen negatiivisen puolen): "rakasta vaikka siitä tulisi vain vaikeuksia."

Ja mitä kämmenselässäni nyt lukee? Edelleen pari päivää vanha muistiinpano:
"Mitkä asiat palaavat talven tullen?
- hämäräsokeus
- staattiset sähköiskut"

Näen huonosti hämärässä. Toinen kohta viittaa siihen, että huomasin ilmojen kylmetessä taas saavani sähköiskuja työkannettavastani. Kesällä tätä ei tapahtunut, eli jotain on muuttunut. Johtopäätös: sähköiskut johtuvat pitkistä kalsareistani, jotka kehittävät sähkövarauksen kun kävelen pöytäni äärestä esim. keittiöön hakemaan teetä, ja varaus purkautuu kun käteni koskettaa kannettavan metallipintaa. Pitänee ostaa puuvillaisia kalsareita.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  70 71 72 73 74 75 76 77 78 79  ►|