Juha Vainio 
Penskana aina vitutti kun joka automatkalla piti kuunnella Junnu Vainiota. Autossa tuli istuttua koska vanhemmat erosivat kun olin alle kouluikäinen, isä muutti Kuusamoon ja me veljeni kanssa jäätiin asumaan äitin luo Keminmaahan. Automatkoilla isä tykkäsi soittaa kasettisoittimesta Junnua tai Juicea. Juicen musiikista jotenkin pidin mutta Junnu Vainiota inhosin. Olinpa tyhmä lapsi.

Vasta myöhemmin, aikuisiällä, olen tajunnut kuinka uskomattoman hieno taiteilija Vainio oli. Sanoitukset (kuten joku jossain youtubekommenteissa mainitsikin) tuovat tipan linssiin vaikka luettuna, puhumattakaan musiikista. Jos musiikista puhutaan, ei oikeastaan löydy laadukkaampaa ns. iskelmämusiikkia kuin Junnun biisit, ja nämä huippukappaleet (kuten esim. Albatrossi) ovat syöpyneet aivooni ja tuovat jo alkutahtiensa mukana muistoja lapsuuden kesistä Kuusamosta Singerjärven hiekkarannoilta.

Wikipediasta löytyy kiitettävästi tietoa Vainion elämästä. Tsekkaa myös wikisitaatit. Tällä kirjoituksella haluan lähinnä kiittää isääni siitä, että altisti nuoren herkän mielen tällaiselle musiikille, sillä se rikastuttaa elämääni edelleen ja en usko että ennen kuin elämä tästä ruumiista lähtee tulen kyllästymään Vainion monipuoliseen musiikkiin ja sanataiteeseen.

En linkitä mitään, koska jos linkittäisin pitäisi linkittää kaikki. Kuunnelkaa. Miettikää niitä tarinoita. On kumma jos ei herkistä.

3 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen

|◄  64 65 66 67 68 69 70 71 72 73  ►|