R.I.P. Cult Cinema 


Torniolainen elokuvateatteri/baari Cult Cinema lopettaa toimintansa 31.5.2011 vuokrasopimuksen päättymisen vuoksi. Vuosien aikana olen soittanut Cultissa yli kymmenen keikkaa, ja järjestin siellä jonkin aikaa Kitaraillan nimellä kulkenutta akustisen musiikin klubia (miten siihen päädyttiin voitte lukea täältä). Vanhan rakennuksen leffateatteripuoli on todella miellyttävä upottavine penkkeineen, ja olen nähnyt teatterilavalla ja alakerran baarissa varmaan parikymmentä eritasoista rokkikeikkaa, sekä odotellut omia keikkojani joko takahuoneessa tai yläkerran käytävän sohvilla (jos keikka oli alakerrassa). Pari vuotta sitten sain paikkaa pyörittäviltä Maaritilta ja Merjalta (yhdessä yrittävä äiti ja tytär!) keikkareissullani lahjaksi brandypullon kiitoksena muutaman vuoden kestäneestä Kitaraillasta. Pullon sisältö tuhottiin vielä samana yönä, mutta ele lämmitti sydäntä pitkään.

Kokonaisuudessaan Cult Cinema on antanut paikalliselle kulttuuri- ja rockväelle vaihtoehtoisen paikan, missä järjestää erilaisia tapahtumia. Uskotte varmaan jos sanon että Tornion baari-/keikkapaikkatarjonta on aika helvetin huono; suurin osa mestoista on ns. suomileijonariipuskansan suosikkipaikkoja. Cult oli tervetullut poikkeus tähän sääntöön, ja se toimikin monta vuotta enemmän tai vähemmän vaihtoehtoporukan kotipesänä. Säälittää torniolaisten kavereiden ja samanmielisten ihmisten puolesta, toivottavasti heille löytyy mahdollisimman pian korvaava mesta.

Joten tässä Cult Cinemalle. Monta tuoppia (ja paikallisten kotiviiniä takahuoneessa) on tullut kumottua, elävää musiikkia kuunneltua kymmeniä ja kymmeniä tunteja. Kiitos siitä kaikille ketkä ovat olleet mukana, kuuntelemassa, katsomassa, järjestämässä.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  38 39 40 41 42 43 44 45 46 47  ►|