20/08 
Välillä olo on täysin normaali ja jopa onnellinen, mutta sitten kaikki mennyt tulee mieleen ja minun pitää todella taistella saadakseni ajateltua jotain muuta. Osan ajatuksista/ideoista luon itse kiusatakseni itseäni. Siinä ei ole mitään järkeä. Aivoni toimivat minua vastaan, miksi. Toipuminen (mistä??? yli puoli vuotta sitten tapahtuneesta erosta josta luulin päässeeni yli jo talvella??? IT DON'T MAKE NO SENSE) ei ole tasaista: viime viikko meni todella hyvin, en ajatellut sinua kuin muutaman ohimenevän kerran, mutta sunnuntai-iltapäivän hiljaisuudessa tulet taas mieleeni, ja en voi olla ajattelematta kuinka vietät onnellista (aivoni ovat sitä mieltä että se on varmasti onnellisempaa kuin ollessasi minun kanssani) aikaa ja kuinka minä en voi enää ikinä keskustella kanssasi samalla tavalla kuin ennen.

Ja tiedän että kaikki kyllä paranee, mutta tämä olo on välillä melkein sietämätön. Silti se pitää elää, kokea, sitä ei voi sulkea pois kuin hetkellisesti. Ehkä tein sen virheen että jätin sen käsittelemättä talvella, en osaa enää sanoa. Luulin kyllä käsitelleeni sen, muistan hämärästi että siihen kuului paljon punaviiniä, Sinatraa ja Mad About You -sarjaa. Ja tiedän myös että en tällä hetkellä pysty ajattelemaan mennyttä kovinkaan todenmukaisesti. Vaaleanpunaiset lasit jne.

Ehkä koen tämän kaiken niin vahvasti sen takia että tunnistan tämän tunteen lapsuudestani/nuoruudestani, enkä ole muistaakseni tuntenut sitä sen jälkeen. Olen aina ollut hyvä viihtymään yksin. Nyt yksinolooni on kuitenkin hiipinyt ohut yksinäisyyden säie, joka hermostuttaa minua.

Olen aina ollut huono ajattelemaan tulevaisuutta. Se on (varsinkin parisuhteessa) ehdottomasti huono asia mutta olen tottunut siihen, se on osa minua. Nyt haluaisin kuitenkin olla siinä parempi. Nyt olisi hyvä jos minulla olisi työkalut ajatella tätä kaikkea vähän kauempaa ja uskoa siihen että muutaman kuukauden päästä näen kaiken selvemmin. Silloin luultavasti kiitän itseäni että jaksoin odottaa, että en tehnyt mitään. En mitään. Sillä rakkaat aivoni heittelevät ilmoille – myönnettäköön – aika radikaaleja parannusehdotuksia. Pitää vain olla, pitää itsestään huoli ja odottaa että kaikki paranee. Vaikka sillä välin kaikki tuntuisikin hirvittävän surulliselta ja turhalta.

Sorrun mustavalkoiseen ajatteluun, tiedän. Ja maailma ei ole mustavalkoinen, tiedän. Hyviä asioita (brains, take note):
- lauantaina vietin aikaa todella hyvän ystäväni ja hänen ihastuttavan kolmevuotiaan tyttärensä kanssa. He tulivat käymään luonani, ja kotimatkalla tyttö oli sanonut että "Joonaksen luona oli mukavaa, Joonas on tosi mukava."
- vaikka olen ollut välillä hyvin ahdistunut, en ole juurikaan käyttänyt alkoholia (itse asiassa join viime viikolla vain kolme ravintola-annosta, lauantaina)
- en ole kärsinyt univaikeuksista enkä ole ollut väsynyt
- reilu kourallinen käyttämättömiä vapaapäiviä, niistä ensimmäinen tämän viikon perjantaina
- Kaikesta Huolimatta pystyn käsittelemään (kuinka menestyksekkäästi? en osaa sanoa) näitä asioita, ymmärrän (toivon?) olevani vain(?) hetkellisesti masentunut ja siksi aivoni (rakkaat aivoni) pitävät pinnalla kaikkia menneitä asioita joille ei voi enää mitään ja kaikkia kuviteltuja nykyisiä asioita jotka eivät ole todellisia.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  14 15 16 17 18 19 20 21 22 23  ►|