Rakkaus on koira helvetistä 
Tästä on pitänyt blogata jo kauan. Yksi rakkaimpia runokirjojani on joskus aikoinaan Tornion kirjaston poistomyynnistä ostamani Charles Bukowskin Rakkaus on koira helvetistä. Tässä siitä suosikkirunoni:

rakkauden syleilystä...

rakkauden syleilystä
uuden rakkauden syleilyyn

ristin kuolemalta minut on pelastanut
nainen joka polttaa pilveä
kirjoittaa lauluja ja tarinoita,
ja on paljon miellyttävämpi kuin edellinen,
paljon paljon miellyttävämpi,
ja seksi on aivan yhtä hyvää jos ei parempaa.

ei ole miellyttävää joutua ristille ja hylätyksi,
on paljon miellyttävämpää unohtaa rakkaus joka ei
toiminut
niinkuin mikään
rakkaus ei
loppujen lopuksi toimi...

on paljon miellyttävämpää rakastella Del Marin rannalla
huoneessa 42 ja jälkeenpäin
istuskella sängyssä
viiniä juoden, jutellen ja kosketellen
poltellen

aaltoja kuunnellen ...

olen kuollut liian monta kertaa
toivoen ja odottaen, odottaen
huoneessa
rähjäistä kattoa tuijotellen
odottaen puhelua, kirjettä, koputusta, ääntä...
sydän hakaten
kun hän tanssi vieraiden kanssa yökerhoissa...

rakkauden syleilystä
uuden rakkauden syleilyyn

ei ole miellyttävää kuolla ristillä,
on paljon miellyttävämpää kuulla nimeään pimeässä kuiskattavan.

Tämä ei ole ajankohtainen tai henkilökohtainen juuri nyt. Bukowskistakin voidaan olla monta mieltä mutta jumalauta että se mies osasi kirjoittaa runoja.

Tämän runon (muutaman muun muassa) luin eräällä OYT:n järjestämällä bussimatkalla Tampereelle pari kevättä sitten. Pummasin teatteriväeltä ilmaiset matkat koska heidän Ylioppilasteatterifestivaalibussinsa oli vajaa. Matka meni todella mukavasti joviaalisti juopotellen, perilläkään en nähnyt ainoatakaan näytöstä (taisivat olla loppuunmyytyjä kaikki) vaan tapasin muutamaa tamperelaista vanhaa ystävääni. Tampere on miellyttävä kaupunki, ainakin keskusta + lähialueet, kauempana en ole oikeastaan ikinä käynytkään.

Mutta, jos et ole lukenut Bukowskia, suosittelen lämpimästi. Proosansa ei ehkä kiinnosta kaikkia (vai ketä ei kiinnosta tarinat ryyppäämisestä ja nussimisesta?), mutta runojansa en voi suositella liikaa. Myös vanhan miehen päiväkirja Lounaalla (jonka muuten on kuvittanut toinen hyvä vanha mies, Robert Crumb) on hyvä.

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Muuton hyviä puolia 
Uuden asunnon ikkunoista naapuritalojen kattojen yllä näkyvä auringonlasku. Maisemaan kuuluu myös Intiön vanha vesitorni. Ehkä ikuistan auringonlaskun ja sen polaroidiksi jonain iltana.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Vuosi 2009 
Alright, aika laittaa luureihin hyvää musiikkia (esim. Arlo Guthrien "Alice's Restaurant", pitkä biisi) ja kirjoittaa (ja sinun lukea) perinteinen vuodenvaihteen blogiposti. Tiedätte varmaankin miten tämä toimii; käyn läpi vuottani nostaen samalla esiin joitain hyviä tai mielenkiintoisia kirjoituksia. Ajankohtaista: Elvis Presley 75v. Kirjoitin viime tammikuussa siitä kuinka Elvis tapasi Nixonin. Kaikkea hyvää Kuninkaan maalle! (Sinne grilliravintolaan..)

Vuosi alkoi yllättäen uudessa duunissa, joka jatkuu edelleen. Lähitulevaisuus pitää sisällään kuitenkin jonkinlaisen muutoksen tähän, ei niin että työni loppuisi, vaan että se jatkuu suuremman talon katon alla. Duuni on ollut kokonaisuudessaan palkitsevaa, rankkaa ja äärimmäisen opettavaa. Ja vuosi on mennyt helvetin nopeasti.
Keväällä mietin kulttuuria ja identiteettiä sekä muistelin internetin alkuaikoja ja osallistuin Finnegans Wake -maratooniin. Toukokuussa löysin American Elfin ja kerroin tarinoita Kemin Sarjakuvapäiviltä.

Ajankohtainen puheenaihe on tietysti edelleen muotiblogit ja niiden lietsoma kulutushysteria. Flaming Lips tuli nähtyä Helsingissä. Pari hyvää ilmaista levyä tuli bongattua: Experimental Dental Schoolin Forest Field ja Sub Pop -levymerkin Cybersex-kokoelma. Nämä kummatkin toimivat kesän soundtrackina, monen muun ohessa.

Niin ja se kesä. Hetki ennen loman alkua mietin joutilaisuutta ja tein lomasuunnitelmia sekä kirjoitin eräästä vanhasta ihastuksesta. Siitä mentiin entistä henkilökohtaisempaan suuntaan kun olin paskana juhlien jälkeen. Elsan kehoituksesta listasin hyviä paikkoja Oulussa. Heinäkuun lopussa kävin vähän reissaamassa, mm. Facesissa (postiin linkitetty muutakin Faces 2009 -materiaalia ympäri nettiä). Elokuun lopulla sekoitin pakan.

Uudella vapaudellani muistelin kahdeksan vuoden takaista lievästi sanottuna tapatumarikasta bussimatkaa, ja kävin kuuntelemassa kun Jyrki Mäki haastatteli Tuomari Nurmiota. Kävin myös läpi asioita sekä katsoin Heartworn Highways -musiikkidokumentin. Ja sitten jo mietin mitä talven tullessa. Huh.Mutta mitä kaiken tämän kirjoittaminen tarkoittaa? Mitä jäi käteen? Vuosi oli alkuvuodesta ehdottomasti paras tähän mennessä, työnteko + oikean palkan saaminen vaikutti mielenterveyteen ja yleiseen fiilikseen hyvin positiivisesti. Loppukesästä iski ahdistus (plus muutaman kipeän asian tajuaminen), jonka johdosta lopetin kahdeksan vuoden suhteen. Sen jälkeen elämä on ollut aivan toimivaa, vaikkakin välillä masentavan surullista. Mutta niinhän sitä sanotaan että jättäjä ei saa valittaa. Poikamieselämä ei ole ollut mitenkään erityisen railakasta. Olen entisen tyttöystäväni kanssa edelleen hyvissä väleissä. Työt jatkuvat, tarjoten uusia jännittäviä asioita, muutto uuteen asuntoon tapahtuu huomenna; eli muutoksia, muutoksia. Itsetutkiskelua on tullut harrastettua, ehkä jopa jonkinlaista kasvun alkua on havaittavissa (tuskin, sanotte, tutut), paino putoaa melko tasaisesti (tai siis läskit lähtevät, en omista vaakaa), on pudonnut erosta lähtien vaikka en ole tehnyt juuri mitään sen edistämiseksi. Jos ei keittoruokien kokkaamista ja syömistä lasketa.

Mitä tästä eteenpäin? Uusi asunto on hieman keskustan ulkopuolella, toimisto muuttaa myös. Blogi olisi tarkoitus mahdollisimman lähiaikoina uudistaa täysin. Kirjoittaminen jatkuu. Kävijämäärät ovat vuoden viimeisellä neljänneksellä olleet melko tasaisessa kasvussa, joten toivottavasti pysytte mukana edelleen ja voin tarjota teille kiinnostavia posteja. Ylempänä linkittämäni vanhat postit ovat vain osa tämänkin vuoden mielenkiintoisesta sadosta, lisää löytyy oikean palstan "Satunnaista luettavaa"-otsikon alta sekä arkistosta.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta, yritän tehdä tästä vuodesta vielä paremman. Sekä itselleni että muille (sisältäen sinut, lukijani. Jos pidät tästä blogista kannattaa pysyä mukana, suunnitelmia nimittäin riittää. Kerro mistä pidät, kirjoitan lisää sitä.) Ja kiitos myös tietenkin kommentoijille ja kanssabloggaajille!

3 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Arkipyhä FTW 
Viikon hektisimmät päivät ovat takana, eilinen arkipyhä oli täynnä juuri sitä mitä arkipyhän pitääkin näin työn raskaan raatajalle olla: nukkumista, rommin juomista keskellä päivää, lisää nukkumista ja päivän kruunaajana toimivat kello 20 alkaneet yöunet.

Eniten eilen nauratti Regretsy.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kotiinpaluu, jotenkin 
Metsäreissu on takana, vaikka kelkat ja reet hajosivat ja vesi maistui kohtuullisen hirveälle (kaivovettä kuitenkin, järvivedestä olisi saanutkin jotain matoja) kaikki on hyvin, pari päivää vähän huonosti syöneenä (huonohkot omat eväsvalikoimat johtivat ravinnon närimiseen toisilta) on jokseenkin heikko olo jos siinä vedessä oli kuitenkin jotain matoja ja kello on puoli kaksi yöllä ja kuuntelee Animal Collectiven Strawberry Jamia ja seuraavasta viikosta tulee todella todella kiireinen.

Niin kuitenkin huomenna on vapaa sunnuntai.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kuuma peruna kuorittavana 
Jouluteemassa pysyäkseni: ystäväni kertoi tekevänsä imellettyä perunaa (tai jotain sen suuntaista, olen voinut unohtaa yksityiskohdat, ehkä perunalaatikkoa? Ei kun se oli jotain perinneruokaa, kuitenkin) ja sen tekotavassa on kuulemma tärkeää, monen muun käsittämättömän asian lisäksi että perunat kuoritaan mahdollisimman kuumana.

Okei.

Mutta miten ihmeessä voi ihminen (tässä tapauksessa kaksi naista) kuoria polttavankuumaa perunaa monta kiloa polttamatta kivuliaasti käsiään? Ehkä jonkinlaisilla hanskoilla? Nahkahanskoilla? Ehkä useat muovihanskat päällekkäin pitävät ihon kylmänä? Jääpala-astia tiskipöydälle kuorijoiden väliin, saavat lepuuttaa sormiaan. Limekuutioita, giniä, niitä sateenvarjoja. Pitkät lasit. Lounge-musiikkia piilotetuista kaiuttimista, erivärisiä divaaneja..

4 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Ilmaista musiikkia: 4AD - 2009 mp3kokoelma 
4AD jakaa tänä vuonna julkaisemaansa musiikkia:2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Vuoden pimein päivä, nyt 
YLE: "Tänään on vuoden pimein päivä"

"Aurinko nousee 10:29 ja laskee 14:03. Päivän pituus on 3 h 34 min."

YLE: "Kymmenen poliisipartiota piiritti asemiestä Oulussa"


Vuoden pimein päivä, mutta silti tuntuu siltä kuin pahin olisi takana. Niin luultavasti onkin, siis tämä pitkä musta pimeä marras-joulukuu. Nyt on kaikki paljon paremmin sillä nyt on lunta ja pakkasta. Ja jopa minusta se on jotenkin kaunista.

Tällä hetkellä mielessä pyörivät viimeiset pakko-saada-tehtyä-ennen-joulua-työhommat (jotka eivät onneksi ole niin tärkeitä), aatonaaton ja aaton menot ja tulot sekä ensi viikolla viimein tapahtuva THE BIG MOVE. Jonka, voisin lisätä, saatan ulkoistaa täysin. Saada muutto hoidettua etätyönä Kainuun metsästä, parin kilometrin päästä rajavyöhykkeeltä; helpoin muutto ikinä, siis jos suunnitelmani toteutuu. Siitä lisää lähemmin.

6 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen

|◄  66 67 68 69 70 71 72 73 74 75  ►|