Tervetuloa uudet kävijät Solutasolla-blogista 
Elsa oli näköjään nostanut blogini esiin, kiitos siitä! Teille uusille kävijöille tässä linkattuna poikkileikkauksenomaisesti muutama kirjoitus jotka voivat auttaa alkuun tähän (melko epätasaiseen) tuotokseeni tutustumisessa. Nämä ovat joitain kirjoituksia joista pidän itse ja jotka mielestäni antavat melko rehellisen kuvan tästä blogista (lue: kirjoittaja haluaa piilottaa kaiken nörtteilynsä), ja uskon että tekin voitte löytää niistä juttuja joista pidätte:

Tapahtui epätosielämässä
Kuuma peruna kuorittavana
Mitä juhlien jälkeen?
Jos asuisi korkealla
Oulusta
David Byrne "pop-kulttuurista" ja "taiteesta", minä identiteetistä ja etiketeistä
Aikuinen
Jalanjälkiä rannalla
Liikaa vaatetta ja liian vähän aikaa
Kuvitusta pitkästä aikaa
Marraskuun lopun kauhutarinoita
Talven tullessa
Prosessi alkaa
Portaat lahoaa ja kohta pitää tehdä uudet portaat
Eräänlainen rakkaustarina

Toinen hyvä tapa aloittaa on tuo oikean palstan "Satunnaista luettavaa"-boksi, tai jos haluatte lukea enemmän henkilökohtaista materiaalia, sitä löytyy kategorian "oma pää"-alta. Toivottavasti viihdytte!

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Vancouverin avajaisspektaakkelit 
Katso koko parituntinen lähetys Areenalta, visuaalinen tykitys alkaa noin puolentoistatunnin kohdalla. Sen katkaisee välillä melko tyhjänpäiväiset ja osittain väkinäiset musiikkiesitykset. Mutta kokonaisuudessaan tuo "kulttuurinen" osio oli yllättävän hieno, puitteet ja teknologia kohdallaan, sanomasta ja tuosta tarumaailmasta tietysti voi olla monta mieltä, mutta näin visuaalisen herkun ystävälle tuo oli todella miellyttävä yllätys. Pitääpä katsoa jos jostain saisi kaivettua tietoa tuosta kaikesta teknologiasta.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Juha Vainio 
Penskana aina vitutti kun joka automatkalla piti kuunnella Junnu Vainiota. Autossa tuli istuttua koska vanhemmat erosivat kun olin alle kouluikäinen, isä muutti Kuusamoon ja me veljeni kanssa jäätiin asumaan äitin luo Keminmaahan. Automatkoilla isä tykkäsi soittaa kasettisoittimesta Junnua tai Juicea. Juicen musiikista jotenkin pidin mutta Junnu Vainiota inhosin. Olinpa tyhmä lapsi.

Vasta myöhemmin, aikuisiällä, olen tajunnut kuinka uskomattoman hieno taiteilija Vainio oli. Sanoitukset (kuten joku jossain youtubekommenteissa mainitsikin) tuovat tipan linssiin vaikka luettuna, puhumattakaan musiikista. Jos musiikista puhutaan, ei oikeastaan löydy laadukkaampaa ns. iskelmämusiikkia kuin Junnun biisit, ja nämä huippukappaleet (kuten esim. Albatrossi) ovat syöpyneet aivooni ja tuovat jo alkutahtiensa mukana muistoja lapsuuden kesistä Kuusamosta Singerjärven hiekkarannoilta.

Wikipediasta löytyy kiitettävästi tietoa Vainion elämästä. Tsekkaa myös wikisitaatit. Tällä kirjoituksella haluan lähinnä kiittää isääni siitä, että altisti nuoren herkän mielen tällaiselle musiikille, sillä se rikastuttaa elämääni edelleen ja en usko että ennen kuin elämä tästä ruumiista lähtee tulen kyllästymään Vainion monipuoliseen musiikkiin ja sanataiteeseen.

En linkitä mitään, koska jos linkittäisin pitäisi linkittää kaikki. Kuunnelkaa. Miettikää niitä tarinoita. On kumma jos ei herkistä.

3 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Don Hertzfeldt: The Animation Show 


1 kommentti  |  linkki kirjoitukseen
Psykedeliaa torstain ratoksi 


..löytyy Vimeo-kanavalta Tryptophanatic Netvision, jonne kanavan ylläpitäjä on tänään saamani viestin mukaan lisännyt myös nyt-jo-vanhan-animaationi White Rabbitin.

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Statistiikkaa 
210 entries using 47,716 words stored in 184,601 bytes.
177 comments using 9,493 words stored in 52,852 bytes.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kaksi vuotta 
Suuria juhlia en jaksa juuri nyt, kun energia tuntuu menevän simahtaneen pöytäkoneen (ehkä rikkinäinen virtalähde tai näytönohjain, tai kaksi) viimeisimpiä bookmarkkeja muistellen (tai yrittäen) ja kotitöitä vältellen (viikonlopun saldona yhdet jatkot ja yhdet etkot, sotku sen mukainen), mutta otan itseäni niskasta kiinni heti kun alkuviikon energiataso tasoittuu normaaliksi. Nyt käytän illan pari viimeistä tuntia ennen nukkumaan menoa juomalla yhden rommikolan ja lukemalla Tuulen viemää.

3 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Toisena suomalaisena 2012 avaruuteen matkaava esittäytyy 
Vajaa vuosi sitten kerroin kuinka ruotsalainen Spaceport Sweden alkaa lennättää turisteja Kiirunasta avaruuteen vuonna 2012 yhteistyössä Virgin Galacticin kanssa. Nyt julkisuuteen on tullut Vesa Heilala, jonka elämää ja edesottamuksia voi seurata median lisäksi myös miehen omilla kotisivuilla. Godspeed!

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  64 65 66 67 68 69 70 71 72 73  ►|