Arkistosta: Ystävistä 
Kirjoitettu alun perin 25. helmikuuta 2010


Friends slay the Demons in your head
(Ink, Markers, Digital Color, 11x17)
Christy C. Road, 2006

Joskus on vaikeaa pitkän työpäivän jälkeen arkena tavata ystäviä. Kun pääsee töistä ei halua tehdä mitään muuta kuin olonsa mukavaksi ja tiedättekö vaan olla ja tehdä sitä mitä juuri sillä hetkellä haluaa. Tällä hetkellä se on Kerplunk!in kuuntelua, neljän kynttilän valon katselua ja blogikirjoittamista. Ulkona tehtaan siniharmaa leveä savu halkaisee taivaan, jolla näkyy vielä auringonvalon viimeiset hetket. Musiikista tulee mieleen kesät kymmenen vuotta sitten ja tällä hetkellä kaikki on todella hyvin. Raskas työviikko on mennyt yllättävän mukavasti ja huomenna on perjantai (ja palkkapäivä, kulutin viimeiset rahani toissapäivänä ruokaostoksiin).

Kyllä ystäviäkin on mukava nähdä, ja mahdollisimman yhtäkkiset suunnitelmat ovat todella piristäviä. Onneksi ympärilläni olevat ihmiset ovat suunnilleen samantyyppisiä, viihdymme monet myös yksin, ja joskus arkipäivät menevätkin niin että en näe ainoatakaan ystävistäni. Mutta, tietysti, kun tapaamme perjantaina työviikon jälkeen oluiden tai viinipullojen merkeissä on aina kiva nähdä. Viikot viettää mielellään hiljaiseloa kun tietää että viikonloppuna on mahdollisuus tehdä jotain kivaa ystävien kanssa. Tai olla yksin kotona, katsoa leffoja, kokkailla, nähdä oma asunto pitkästä aikaa auringonvalossa. Ja lähteä vaikka illalla ystävän luona käymään.


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
09/02 
Niin tosiaan, blogin synttärit jne. Ei jaksa. Frasier-maratooni. Useita asioita mitä pitäisi tehdä. Ei niitäkään. Palataan asiaan ensi viikolla. Kiitos kaikesta, kuitenkin.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
31/01 
I know everything feels very scary, but you can try to focus on this one amazing truth when you're alone and feeling overwhelmed: No one deserves to be miserable. No one in the world. Nothing you've done in your life has earned you this constant pummeling of background radiation thick with anxiety and self-hatred. That's a useful bit of information for when you need to comfort yourself; it reconnects you with a very basic sort of humanity, which can seem so far away when you're mired in feeling awful and unworthy. So here's to studio apartment karaoke and earnest letters and new hobbies and self-edification and heroes, right? (Right!)

Ask Metafilter: "How to enjoy 'me-time'?"

En ole oikeastaan itse kärsinyt tästä aikoihin, mutta tunnistan oireet ja allekirjoitan. Sinä, joka murehdit ja olet liikaa oman pääsi sisällä, lue koko ketju.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
22/01 
Yksi asia, jonka olen oppinut vasta aikuisiällä on se, että päätökset pitää tehdä aina uudestaan ja uudestaan. Ei ole mahdollista tehdä päätöstä ja unohtaa koko asiaa. Se pitää muistaa ja toimia sen mukaan. Yleensä jotain kohti tai poispäin jostain. Päätös on yleensä ensimmäinen askel hyvin pitkällä matkalla, se ei yleensä ratkaise itsessään mitään. Onko päätös edes tarpeellinen, miksi ei voi toimia kohti haluttua määränpäätä ilman suurta julistusta, jonka käytännössä ainoa sisältö on ilmoitus siitä, että haluaa muuttaa elämäänsä tai saavuttaa tietyn asian?

Tietysti julkinen päätös voi toimia muutoksen katalyyttinä tai tukena, mutta sillä on myös toinen puoli. Jos muutos tai määränpään saavuttaminen tapahtuu hitaammin kuin haluaisimme, saatamme ruoskia itseämme sen mukaan, kuinka julkinen päätöksemme oli. Hiljainen päätös voi olla siinä tapauksessa terveellisempi: jos epäonnistun, kukaan muu ei saa tietää.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
14/01/14 
Olen naimisissa Netflixin kanssa. Olen lukenut liian monta tylsää kirjaa. Olen yrittänyt auttaa ystäviäni heidän suruissaan. Olen kävellyt liukkailla kaduilla päivittäin. Olen ostanut halvan ja vanhan sähkökitaran ja rakastunut siihen (sori Netflix). Olen laihtunut melkein kymmenen kiloa viime kesän jälkeen. Olen nukkunut mahdollisimman hyvin ja elänyt muutenkin rauhallista elämää. Muutaman kerran olen elänyt myös vähemmän rauhallista elämää. Olen tarjonnut yösijan vanhoille hyville ystävilleni ja viettänyt heidän kanssaan maailman parasta aikaa. Niille, joita en ole nähnyt pitkään aikaan, olen soittanut vähintään muutaman viikon välein. Olen puhunut elämästä vanhempieni kanssa. Olen miettinyt tulevaisuutta ja arvojani, mutta en liikaa. Olen korjannut itse omat kenkäni. Olen kuvannut polaroideja ja käynyt yksin elokuvissa. Olen ollut samassa duunipaikassa nyt viisi vuotta. Ja kohta olen selvinnyt tästäkin tammikuusta.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Ruotomieli - Joulu Merikulmassa 
Viime joulun tienoilla Ruotomieli julkaisi joulukappaleen Taas on joulu ja mä pelkään. Tämän vuoden joulubiisin nimi on Joulu Merikulmassa. Merikulma on legendaarinen baari Tuirassa. Biisi ei ole 13:49 pitkä vaikka video onkin. Voilà, lyriikat videon alla:


exältä saamani hehkuviini vain sisälläni hehkuu
Tuira valvoo pimeässä tai on painunut jo pehkuun
mä skannaan Valtatietä ja sen autiot talot
mua kutsuu Merikoski ja sen liikennevalot

joulu Merikulmassa
joulu Merikulmassa

on okei olla haikea kun taivas lunta kylvää
vaikka sisällä on lämmintä on sydämessä kylmä
mutta ei se oo sama missä tänä yönä steariinia tuhlaan
voi harras olla yksinäisellekin vuoden synkin juhla

joulu Merikulmassa
joulu Merikulmassa

kaikilla ei pöydät notku humalaista sukua
tai rosollia joka syömättä jää
se on kuitenkin verrattain siisti sotku pitkin pyhäpukua
kun tappeluun saa vain itsensä

joulu on kuin koti, sen tekee miten ja minne pystyy
se on siellä missä hattus on ja kuin itsestään käynnistyy
kun Eino-enon sisään puhaltaa talvituuli
toinen silmä ummessa, auki sepalus ja huuli

joulu Merikulmassa
joulu Merikulmassa
joulu Merikulmassa
joulu Merikulmassa


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
19/12 


Aurinko kaikennäkevä viime perjantaina klo 12.50.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
14/12 
kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  12 13 14 15 16 17 18 19 20 21  ►|