Kiirunasta avaruuteen turistina vuonna 2012? 
Ruotsalainen Spaceport Sweden alkaa lennättää turisteja Kiirunasta avaruuteen vuonna 2012 yhteistyössä Virgin Galacticin kanssa. Tällä hetkellä noin 155 000 euroa maksavan matkan voi varata Matkatoimisto Arean kautta.

EDIT 6.3.2012: Ilmeisesti aikataulu on liikkunut pari vuotta eteenpäin: tämän BBC:n pätkän mukaan SpaceShipTwo lentäisi Kiirunasta vuonna 2015.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
SCINTILLATION: stop-motion animaatio This is an experimental film made up of over 35,000 photographs. It combines an innovative mix of stop motion and live projection mapping techniques.

Directed by
chassaing.xavier@gmail.com

Music by
myspace.com/fedaden

Sweet HD goodness! Okei. Hehkutusta: mahtava stop-motionia, jonkinlaisten visuaalien (kuvattua & käsiteltyä tulitaidetta? Lopputeksteissä mainitaan "Fire Artist".) heijastusta projisointia ja tunnelmallista musiikkia hyväksi käyttävä abstrakti stop-motion animaatio. Ei syvällistä sanomaa, pelkkää aistien karkkia. Laajakuvaformaatti tuo oman viehätyksensä. Ehdottomasti parasta pitkään aikaan.

Vimeo on todellinen aarrearkku lyhäreiden tekijöille ja yleisölle; jo videoiden ylivertainen kuvanlaatu (vähemmän häviöllinen pakkaus, "1280×720, up to 25fps") saa monen hylkäämään kilpailevat sivustot (vaikkakin muutkin suuret sosiaaliset videosivustot ovat nykyisin hypänneet HD-kelkkaan). Kun vain olisi aikaa katsoa ja perehtyä enemmän Vimeon tarjontaan.

Oma White Rabbittini Vimeossa.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Fight the depression! 
kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Polaroid-filmin paluu? 
We aim to re-start production of analog INTEGRAL FILM for vintage Polaroid cameras in 2010. We have acquired Polaroid's old equipment, factory and seek your support. The Impossible Project

Vuosi sitten.

Nyt: Hollantilainen Impossible b.v. on vuokrannut entisen Polaroidin filmitehtaan ja kaiken laitteiston kymmeneksi vuodeksi tavoitteenaan kehittää ja tuoda markkinoille vastaava tuote. Hienoja uutisia.

Tällä välin helpoimmat tavat ostaa Polaroid (600) filmiä ovat luultavasti:

- Huuto.net tai Ebay
- tavalliset marketit (esim. Anttila), joilla saattaa olla filmiä vielä hyllyssä
- valokuvausliikkeet, joilla saattaa olla filmiä vielä hyllyssä

Ebayssa tuntuu olevan se trendi, että filmi maksaa kaikilla myyjillä suunnilleen saman verran, eli on aika hinnoissaan. Suuren erän ostamalla säästää. Samoin vanhaksi mennyttä filmiä voi löytää halvemmalla. Mutta kannattaa muistaa että filmi ei tästä ainakaan halpene.

Linkkejä:
The Impossible Project
Save Polaroid
Polanoid

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
David Byrne "pop-kulttuurista" ja "taiteesta", minä identiteetistä ja etiketeistä 
I might be imagining it, but it seems to me that in Europe, the mixing of pop culture and high art — as evidenced in this show, put on in a big, state-run museum, as opposed to an alternative art space — is more accepted as an idea than in the US. It could explain why the show originated here, and might only reach the US after traveling elsewhere for a while. Here, it seems that Sonic Youth can be perceived as an arts collective that happens to occasionally make accessible recordings, rather than as a pop band that dabbles in art.
03.09.09: Düsseldorf, David Byrne

Byrne on kiertueella Düsseldorfissa, Saksassa. Samassa kaupungissa on parhaillaan näyttely nimeltään SONIC YOUTH etc. : SENSATIONAL FIX. Näyttely pitää sisällään (mm.) sekä Sonic Youthin kollektiiviseen ympäristöön kuuluvien taiteilijoiden töitä että töitä, joista he itse ovat inspiroituneet (John Cagea, Burroughsia, Ginsbergiä).

Usein "kulttuuria" "harrastavat" ihmiset "harrastavat" muutakin (kuin) "kulttuuria". Esimerkiksi edellisessä kappaleessa mainittuja henkilöitä yhdistää se, että he tekivät omaa juttuaan jo kauan ennen kuin kukaan keksi kutsua sitä "taiteeksi". Kulttuuria se on, tietysti, niin kuin melkein mikä tahansa muukin. Mutta kulttuuria voi olla myös ilman taiteen määritelmää, mikä on tietysti hienoa sillä useasti ihmiset hämmentyvät ja menevät lukkoon PELOTTAVAN TAITEEN edessä.

TAITEEN moniulotteisuus (vai KULTTUURIN moniulotteisuus) on mielenkiintoinen asia. Miksi niin monet "luovat" ihmiset ovat ainakin vähintään kiinnostuineita muistakin kulttuurin aloista kuin siitä mitä tekevät (työkseen)? Onko se vain synnynnäistä tai opittua avoinkatseisuutta vai sisäänrakennettu käsitys siitä, että kaikesta "kulttuurista" pitää olla kiinnostunut? Onko se oman arvon nostamista? "Olen intellektuelli, koska"...

Vai onko se ulkopuolelta tehtävää lokerointia? Kateellisten panettelua? Miksi emme voisi nauttia asioista ilman, että meidät lokeroidaan, tai että me lokeroimme itsemme? Onko helpompaa, jos tietää että (esimerkiksi) blogin kirjoittaja on sitä ja tätä, onko helpompaa ymmärtää hänen kirjoituksiaan jos taustalla on kertomus esimerkiksi "kulttuurialan opinnoista"? "Pitkäaikaisesta kiinnostuksesta"? "Harrastuksesta"?

Mutta ketä uskoa? Voiko ihminen julistaa itsensä joksikin, ja mikä tärkeämpää, voimmeko ottaa hänet vakavasti ihmisenä sen jälkeen? Mutta kenellä on oikeus lokeroida ihmistä jos ei hänellä itsellään? Vai pitäisikö tekojen antaa puhua puolestaan. Henkilötietoihin vain nimi? Tai kuvaus siitä mitä tekee, eikä siitä mitä "on"?

Antaa muiden laittaa niitä etikettejä asioihin, tehdään me vaan sitä mistä tykätään, vai mitä?

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kino-Oulu 


Taitto/graafinen suunnittelu. Kesä 2008. POEMin kerran pari vuodessa julkaiseva lehti esittelee ja käsittelee Oulun alueen av-verkostoa.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kesämaisema 


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Tunguska 
Tunguska
Oliko kaikki vain unta
Leonid Kulikin matkat

Nizhne-Karelinsk
Chambe-joen rantatörmät
Vanavara ja vanha
Il’ya Potapovich

Tunguska
Oliko kaikki vain unta
Leonid Kulikin matkat
Vanavara ja vanha
Il’ya Potapovich

28.1.2004

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  80 81 82 83 84 85 86 87 88 89  ►|