Kivi 


painter essentials

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Mozilla.orgin avoin uudistusprosessi 
Happy Cog Studios (mm. loistavan webin tekijöille suunnatun onlinelehden A List Apart julkaisija) suunnittelee uusiksi Mozilla-säätiön www-sivuja, ja kutsuu suuren yleisön kommentoimaan saitin suunnitteluprosessia.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kannettava C64! 
Benjamin J Heckendorn on tehnyt Commodore 64:stä kannettavan version. Tsekkaa myös ultrakliinit Illustrator-tiedostot!

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
RiP: A Remix Manifesto 


Kuka omistaa kulttuurin? Miksi kaikki kulttuuri ei ole vapaata, miksi toisten tekemään kulttuuriin ei saa lisätä omiaan, miksi toisten tekemää ei saa ottaa ja tehdä siitä jotain muuta, näin vieden eteenpäin uusia ajatuksia, uutta kulttuuria, koko maailman hyväksi?

Viikonloppuna hyvä ystäväni näytti minulle erinomaisen hyvän ja tärkeän dokumentin. RiP: A Remix Manifesto käsittelee tekijänoikeuksia ja kulttuurin vapautta (tai sen puutetta) sekä remix-kulttuuria ja on ehkä tähän saakka paras Creative Commons -liikkeen 'mainos'.

Todella viihdyttävän ja älykkään paketin luojat ovat kutsuneet kaikki vapaasti remixaamaan elokuvaa Opensourcecinema.orgissa. Itse dokumentti on vielä noin kuukauden ajan nähtävillä Yle Areenassa ja ilmesesti lähitulevaisuudessa myös korkealaatuisena videotiedostona (tällä hetkellä dokumentti on nähtävillä ja remiksattavana vain kappale kerrallaan). Kaiken osallistumisen jälkeen tekijät kokoavat muiden muokkaamasta ja lisäämästä materiaalista RiP: A Remix Manifesto 2.0:n.

1 kommentti  |  linkki kirjoitukseen
Muita blogeja part II 
Part I

Tässä muutamia blogeja joita tulee skannailtua:
Pyöreitä esineitä - kirjallisuudesta, DIY-kirjoista jne.
peteer "... Kun kysymys on tärkeämpi kuin vastaus, käänny puoleeni." Randomia.
Sisyfoksen kivi - kirjallisuudesta jne.
Pikkuperhe.blogspot.com - tuttavien pienen perheen (parivuotiaat pojat) mielenkiintoista seikkailua Intiassa.
Levyhylly - musan kuuntelusta.
Antiaikalainen - kirjallisuudesta jne.

Mitä itse? Kommentoikaa, ystävät.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Jouni Paakkinen in my mind 
Antakaapa minä kerron teille tarinan ajasta, jolloin World Wide Web teki tuloaan. Silloin (90-luvun puolenvälin tienoilla?) haimme veljeni kanssa BBS -nimisistä paikoista (esim. MBnetistä, joka oli aikoinaan maailman suurin purkki) modeemilla kaikenlaista digitaalista materiaalia. Näihin materiaaleihin kuului mm. silloisen suosikkisarjani Simpsoneiden ns. Episode Capsule -tiedostoja, eli tekstitiedostoja, joissa käsiteltiin aina tiettyä jaksoa. Näihin tiedostoihin sisältyi yleensä mm. jonkinlainen käsis sekä harrastajien arvostelut jaksosta. "Did you notice?"-otsikon alla tuotiin esille kaikkea pientä sälää joka olisi voinut keskivertokatsojalta mennä ohi. Myös jakson teemoja ja referenssejä käsiteltiin ja heijastettiin reaalimaailman tapahtumiin, näin tuli opittua paljon hyödytöntä triviatietoa sekä Simpsoneiden maailmasta että omasta reaalitodellisuudestamme.

Jo tuolloin varhaisteininä ihmettelin näistä tiedostoista erästä nimeä. Henkilö nimeltään Jouni Paakkinen oli osallistunut useasti näiden jakso-kapseleiden tekemiseen. Myöhemmin huomasin hänen webmasteroivan yhtä informaatiorikkaimmista www-sivuista koskaan, "The Simpsons Archivea" (jonka URLia en jostain syystä koskaan muistanut. SNNP? SSNP? SSPN? SPNN?)

No, nyt hän on julkaissut kirjan, joka ilmeisesti käsittelee tätä monen suosikkisarjaa: "Keltaisen perheen kaksi vuosikymmentä".

(Aioin myös linkata muutaman artikkelin, jota kirjasta on jo ehditty kirjoittaa, mutta ylläolevasta linkistä löytyy myös niitä.)

En ole katsonut uusia Simpsoneita noin kuuteen vuoteen. Silti niillä on selkeä paikka sydämessäni. Ehkä siksi en raaski luopua eräistä noin 15:sta täyteennauhoitetusta VHS-kasetista, joihin ensimmäisiin olen isoveljeni avustuksella tehnyt "animoidut" teksti-introt Commodore 64:llä...

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kiirunasta avaruuteen turistina vuonna 2012? 
Ruotsalainen Spaceport Sweden alkaa lennättää turisteja Kiirunasta avaruuteen vuonna 2012 yhteistyössä Virgin Galacticin kanssa. Tällä hetkellä noin 155 000 euroa maksavan matkan voi varata Matkatoimisto Arean kautta.

EDIT 6.3.2012: Ilmeisesti aikataulu on liikkunut pari vuotta eteenpäin: tämän BBC:n pätkän mukaan SpaceShipTwo lentäisi Kiirunasta vuonna 2015.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
SCINTILLATION: stop-motion animaatio This is an experimental film made up of over 35,000 photographs. It combines an innovative mix of stop motion and live projection mapping techniques.

Directed by
chassaing.xavier@gmail.com

Music by
myspace.com/fedaden

Sweet HD goodness! Okei. Hehkutusta: mahtava stop-motionia, jonkinlaisten visuaalien (kuvattua & käsiteltyä tulitaidetta? Lopputeksteissä mainitaan "Fire Artist".) heijastusta projisointia ja tunnelmallista musiikkia hyväksi käyttävä abstrakti stop-motion animaatio. Ei syvällistä sanomaa, pelkkää aistien karkkia. Laajakuvaformaatti tuo oman viehätyksensä. Ehdottomasti parasta pitkään aikaan.

Vimeo on todellinen aarrearkku lyhäreiden tekijöille ja yleisölle; jo videoiden ylivertainen kuvanlaatu (vähemmän häviöllinen pakkaus, "1280×720, up to 25fps") saa monen hylkäämään kilpailevat sivustot (vaikkakin muutkin suuret sosiaaliset videosivustot ovat nykyisin hypänneet HD-kelkkaan). Kun vain olisi aikaa katsoa ja perehtyä enemmän Vimeon tarjontaan.

Oma White Rabbittini Vimeossa.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  79 80 81 82 83 84 85 86 87 88  ►|