Pelit & väkivalta 
Väkivaltarikoksien määrä on laskenut vuodesta 1996, tietokone(/video-)pelien myyntimäärät ovat nousseet:
“What we’ve found is that violent crime has decreased dramatically starting in 1996 while video games sales have soared. More than doubling last year,” said Dan Hewitt, a spokesman for the Entertainment Software Association the trade association for the video game industry. He cites a report that contrasts the Department of Justice numbers on violent crime and sales figures for games. Hewitt contends that “if there was some type of causal connection between video games and real life violence that the rate of real life violence would actually be going up, but actually the opposite is true.”
Legacy Of Change: Gaming After Columbine via boingboing

Vanhemmuudelle uusien medioiden maailma on suuri haaste. Valitettavasti kaikki vanhemmat eivät pysty tai halua arvioida lastensa käyttämiä medioita, vaikka tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 90% lapsista haluaisi vanhempiensa kontrolloivan heidän netin käyttöään.

Mediakasvatusta tarvitsevatkin nimenomaan aikuiset. Muuten he eivät osaa olla vanhempia lapsilleen uusien medioiden muuttumassa maailmassa. Muuten he eivät osaa kasvattaa lapsiaan tulevaisuuteen, johon verrattuna Internet ja PlayStation ovat pelkkiä leluja.
Sensuurin vieno viettelys J.J.J. Kasvi

-- Jos tynnyrissä kasvaneelle esiteltäisiin sopivia otteita maailmankirjallisuuden klassikoista, hän eittämättä toteaisi, että moinen aivot mädättävä "taide" tulee kieltää ihmistensuojelun nimissä. Kotoisasta Kalevalastakin löytyy reippaita esimerkkejä seksuaaliväkivallasta ja kaikkinaista oman käden oikeuden ihannointia. Emme kuitenkaan pelkää sen enää vaikuttavan nuorisoon, vaikka toki on ollut aika, jolloin lukemista pidettiin aivot mädättävänä paheena.
Tietokonepelit: vastuuta sensuurin sijaan Mari Saario

Missä on nykyään pari vuotta sitten niin muodikas keskustelunaihe pelit ja väkivalta? Onko Wii sulattanut ihmisten asennevammat ja tuonut pelaamisen tavallisten perheiden koteihin?

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
WELCOME THRILLHO 


Joka päivä ruudunkaappaus jostain Simpsonit-jaksosta (S01-09)! What's there not to like? Jos et tunnista joka kuvaa, olet viettänyt sen ajan elämästäsi, jolloin olit vaikutuksille altteimmillasi (onko tuo edes oikea sana?), väärin. Okei.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kivi 


painter essentials

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Mozilla.orgin avoin uudistusprosessi 
Happy Cog Studios (mm. loistavan webin tekijöille suunnatun onlinelehden A List Apart julkaisija) suunnittelee uusiksi Mozilla-säätiön www-sivuja, ja kutsuu suuren yleisön kommentoimaan saitin suunnitteluprosessia.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kannettava C64! 
Benjamin J Heckendorn on tehnyt Commodore 64:stä kannettavan version. Tsekkaa myös ultrakliinit Illustrator-tiedostot!

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
RiP: A Remix Manifesto 


Kuka omistaa kulttuurin? Miksi kaikki kulttuuri ei ole vapaata, miksi toisten tekemään kulttuuriin ei saa lisätä omiaan, miksi toisten tekemää ei saa ottaa ja tehdä siitä jotain muuta, näin vieden eteenpäin uusia ajatuksia, uutta kulttuuria, koko maailman hyväksi?

Viikonloppuna hyvä ystäväni näytti minulle erinomaisen hyvän ja tärkeän dokumentin. RiP: A Remix Manifesto käsittelee tekijänoikeuksia ja kulttuurin vapautta (tai sen puutetta) sekä remix-kulttuuria ja on ehkä tähän saakka paras Creative Commons -liikkeen 'mainos'.

Todella viihdyttävän ja älykkään paketin luojat ovat kutsuneet kaikki vapaasti remixaamaan elokuvaa Opensourcecinema.orgissa. Itse dokumentti on vielä noin kuukauden ajan nähtävillä Yle Areenassa ja ilmesesti lähitulevaisuudessa myös korkealaatuisena videotiedostona (tällä hetkellä dokumentti on nähtävillä ja remiksattavana vain kappale kerrallaan). Kaiken osallistumisen jälkeen tekijät kokoavat muiden muokkaamasta ja lisäämästä materiaalista RiP: A Remix Manifesto 2.0:n.

1 kommentti  |  linkki kirjoitukseen
Muita blogeja part II 
Part I

Tässä muutamia blogeja joita tulee skannailtua:
Pyöreitä esineitä - kirjallisuudesta, DIY-kirjoista jne.
peteer "... Kun kysymys on tärkeämpi kuin vastaus, käänny puoleeni." Randomia.
Sisyfoksen kivi - kirjallisuudesta jne.
Pikkuperhe.blogspot.com - tuttavien pienen perheen (parivuotiaat pojat) mielenkiintoista seikkailua Intiassa.
Levyhylly - musan kuuntelusta.
Antiaikalainen - kirjallisuudesta jne.

Mitä itse? Kommentoikaa, ystävät.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Jouni Paakkinen in my mind 
Antakaapa minä kerron teille tarinan ajasta, jolloin World Wide Web teki tuloaan. Silloin (90-luvun puolenvälin tienoilla?) haimme veljeni kanssa BBS -nimisistä paikoista (esim. MBnetistä, joka oli aikoinaan maailman suurin purkki) modeemilla kaikenlaista digitaalista materiaalia. Näihin materiaaleihin kuului mm. silloisen suosikkisarjani Simpsoneiden ns. Episode Capsule -tiedostoja, eli tekstitiedostoja, joissa käsiteltiin aina tiettyä jaksoa. Näihin tiedostoihin sisältyi yleensä mm. jonkinlainen käsis sekä harrastajien arvostelut jaksosta. "Did you notice?"-otsikon alla tuotiin esille kaikkea pientä sälää joka olisi voinut keskivertokatsojalta mennä ohi. Myös jakson teemoja ja referenssejä käsiteltiin ja heijastettiin reaalimaailman tapahtumiin, näin tuli opittua paljon hyödytöntä triviatietoa sekä Simpsoneiden maailmasta että omasta reaalitodellisuudestamme.

Jo tuolloin varhaisteininä ihmettelin näistä tiedostoista erästä nimeä. Henkilö nimeltään Jouni Paakkinen oli osallistunut useasti näiden jakso-kapseleiden tekemiseen. Myöhemmin huomasin hänen webmasteroivan yhtä informaatiorikkaimmista www-sivuista koskaan, "The Simpsons Archivea" (jonka URLia en jostain syystä koskaan muistanut. SNNP? SSNP? SSPN? SPNN?)

No, nyt hän on julkaissut kirjan, joka ilmeisesti käsittelee tätä monen suosikkisarjaa: "Keltaisen perheen kaksi vuosikymmentä".

(Aioin myös linkata muutaman artikkelin, jota kirjasta on jo ehditty kirjoittaa, mutta ylläolevasta linkistä löytyy myös niitä.)

En ole katsonut uusia Simpsoneita noin kuuteen vuoteen. Silti niillä on selkeä paikka sydämessäni. Ehkä siksi en raaski luopua eräistä noin 15:sta täyteennauhoitetusta VHS-kasetista, joihin ensimmäisiin olen isoveljeni avustuksella tehnyt "animoidut" teksti-introt Commodore 64:llä...

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  79 80 81 82 83 84 85 86 87 88  ►|