Ensimmäinen sadeaamu 
Olen poistumassa asuinrakennuksestani, mutta joudun palaamaan takaisin ylös. Ulkona sataa vettä. Sisällä käyn läpi eteisen kaapin sisällön, ei sateenvarjoa. Muistan jättäneeni yhden ystäväni luo, mutta pitäisi täällä olla yksi, pienempi kuin se toinen, muistelen. Siirryn eteisen epämääräisen pyykkikorin (joka toimii muovikierrätyksen ja erilaisten kassien ja vaatteiden säilytyspaikkana) kimppuun, nostelen kierrätykset sivuun. Mustan putkikassin alta löytyy pieni kärsineen näköinen musta sateenvarjo.

Kun tähän aikaan vuodesta sataa vettä, ei näennäisen musta asfaltti välttämättä ole pitävä (lumipenkkojen sulamisvesi jäätyy kävelytielle ohuesti kerroksittain). Huomaan sen heti poistuttuani pihalta. Kävelen loppumatkan varovaisemmin enkä kerrankin kuuntele musiikkia: sateen ropina kuulostaa pitkästä aikaa todella hyvältä.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Soittoääni 


mahtava Tom Gauld

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Sinä huolehdit liikaa, Jaska Jokunen 

Awww. (Koska en itse huolehdi nykyään, tämä on omistettu sinulle joka huolehdit liikaa. Ota iisisti. Jos edelleen masentaa, ei kannata lukea 3eanuts-tumblria, joka on siis kokoelma Tenavat-strippejä, joista on poistettu viimeinen ruutu. Ridin' the meme train..)

EDIT: Muistelinkin että jotain tämän kaltaista oli kirjanmerkeissä:(via fuck yeah snoopy)

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Muiden ajatuksia asioiden tekemisestä 
Olen fanittanut Austin Kleonia jo pitkään (1, 2), ja nyt hänellä on hieno kirjoitus How to steal like an artist (and nine other things nobody told me). Lukekaa ihmeessä koko juttu. Ehkä eniten minuun iskee
3. Write the book you want to read.

(Voisi olla myös muodossa "Write the blog you want to read.", mutta pitää tämäkin jotenkin sitoa projektiini.) Kurt Vonnegut, Kuolemaa tylympiä kohtaloita, 1991:
Tähän päättyy (omaksi hämmästyksekseni) jälleen uusi kirja, jota ei ole kirjoittanut kukaan muu kuin minä itse. (Cape Codissa asuessani rakennutin eräällä kirvesmiehellä talooni pienen siipirakennuksen. Kun se valmistui, hän päästi suustaan mitä suurenmoisimman jutun. Hän nimittäin tokaisi: "Miten ihmeessä minä tuon tein?")


2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
The Eighth Square? 


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
"Whoa, shit, the freeway's melting" 


Maurizio Bongiovanni
öljy kankaalle

(via nocturnal talk is cheap)

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kevät sekoittaa 
En ole koskaan aiemmin ajatellut näin, mutta jonain päivänä haluaisin omistaa oman talon. Sellaisen jossa olisi erillinen lämmin piharakennus (niille hetkille kun pitää olla yksin), ehkä kellari, johon pitäisi rakentaa huoneet itse. Kevät saa haaveilemaan kaikesta epärealistisesta. Ostaisinko auton? Ehkä tyydyn sisustamaan asuntoa uusiksi? Kaivamaan kellarikomerosta vanhoja vaatteita, miettimään uusiksi mattojen sijoittelua. Tuntuu siltä kuin olisin herännyt puolentoista vuoden horroksesta.

3 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
DFW 
Back in the day muutama (1,2) arvostamani kirjoittaja intoili David Foster Wallacesta. Sain käsityksen eräänlaisesta 1990–luvun älykkään jokamiehen esseististä, jonka yli tuhatsivuinen postmodernistinen magnum opus Infinite Jest tuntui kaiken siitä kuulemani mukaan tosi mielenkiintoiselta ja vähän pelottavalta.

Wallacea pidetään edelleen eräänä vuosituhanteen vaihteen parhaana kirjoittajana. Hän hirtti itsensä pari vuotta sitten, lopetettuaan parinkymmenen vuoden pituisen masennuslääkityksen sivuvaikutusten käytyä liian vaikeiksi. Mutta ei sitä hänen jutuistaan (mitä olen niitä ehtinyt lukea) huomaa, päinvastoin: kuten toinen (ja samoin paremmin fiktio- kuin esseetuotannostaan tunnetumpi) edesmennyt kirjailija Douglas Adams, osaa DFW peilata kokemuksiaan oman (inhimillisen) naurettavuutensa kautta. Tai kuten New York Timesin nekrologi asian puki:
A versatile writer of seemingly bottomless energy, Mr. Wallace was a maximalist, exhibiting in his work a huge, even manic curiosity — about the physical world, about the much larger universe of human feelings and about the complexity of living in America at the end of the 20th century. He wrote long books, complete with reflective and often hilariously self-conscious footnotes, and he wrote long sentences, with the playfulness of a master punctuater and the inventiveness of a genius grammarian. Critics often noted that he was not only an experimenter and a showoff, but also a God-fearing moralist with a fierce honesty in confronting the existence of contradiction.

Maksimalisti. Helvetin hieno titteli? Kuitenkin, olen nyt lukenut DFW:n esseekokoelmaa A Supposedly Fun Thing I'll Never Do Again, jonka minulle tilasi paikallisen Suomalaisen pirteä Minna, jota en ole koskaan tavannut, mutta joka on ehdottomasti kärkipäässä, jos ajattelen ihmisiä kenen kanssa olen käynyt miellyttävää ns. virallista sähköpostikirjeenvaihtoa. (Toinen on liittoni jäsenpalvelusihteeri, jonka yli-iloiset ja silmäniskuhymiöillä varustetut sähköpostit tuntuivat jäsenmaksuhätäni hetkellä sekä hyviltä että jotenkin hermostuttavan flirttailevilta.)

Kokoelma on muuten äärimmäisen viihdyttävä (olen lukenut viikon kestävästä Karibian luksusristeilystä kertovan nimiesseen [vrt. nimikappale] kolme kertaa), mutta sen kansi (vaikkakin miellyttävällä tavalla mattapintainen, kuten ystävänikin mainitsi kun näytin hänelle juuri kirjakaupasta hakemaani kirjaa kun istuimme kiinalaisessa ravintolassa juoden olutta) antaa koko julkaisusta halvemman kuvan kuin mitä sisältö todellisuudessa on:Lukisitteko tämännäköisen kirjan tietämättä sisällöstä mitään? Eikö tämä ole vähän vitun halpa? Puhumattakaan myötähäpeää herättävän ääliömäinen? Oikeasti: aikuisen ruumiissa illistelevän lapsen suhteettoman suuri pää, jonka korvista tulee höyryä? Kuinka omaperäistä, kuinka iskevää.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  41 42 43 44 45 46 47 48 49 50  ►|