historicaltimes
Richard Nixon in the subway. USSR, Moscow. June 1959.
Tricky Dick looking good toisella varapresidenttikaudellaan Moskovassa vuosi ennen presidentinvaaleja, joissa hän hävisi John F. Kennedylle. Lisää Nixonia: 1,2,3,4,5 & 6.
kommentoi | linkki kirjoitukseen
Sunnuntaina iltapäivällä kävelen kotiin. Kaupunkiluonto vihertää. Tuntuu kuin olisin ollut matkalla pidempään kuin reilun vuorokauden. Eilen kävin divarikierroksella, tapaamassa lähisukulaisiani, bussiaseman baarissa syömässä kahden euron kahden nakin hot dogin (sis. sinappi ja ketsuppi), istumassa terassilla. Juuri ennen sulkemisaikaa ehdin kirjakauppaan ostamaan tusseja (ikisuosikkini Mitsubishi Pencil Company Uni-Ball Micro Deluxe UB-155) ja Austerin Report from the Interiorin ja alehyllystä Chris Greenhalghin Seducing Ingrid Bergmanin. Sen jälkeen istuin puistossa meren rannalla juoden lämmintä ja väljähtynyttä rommikolaa. Illalla koin itselleni uutta kerrostaloidyllin yhteisöllisyyttä grillikutsujen muodossa Tuirassa. Jatkoilta matka yöpaikkaan oli vain kolme kerrosta. Vedän perässäni Siivouspäivästä mukaan tarttunutta kevyttä matkalaukkua. Kotona pihan pensaat ovat alkaneet kukkia poissaoloni aikana ja kerrokseni käytävällä välkkyy eri lamppu kuin lähtiessäni.
kommentoi | linkki kirjoitukseen
Olen tässä. Muutamat viime viikot ovat olleet hyvällä tavalla rikkonaisia. Se Yksi Juttu ei enää aiheuta rauhattomuutta samalla tavalla kuin pari viikkoa sitten, vaan siitä on muodostunut yhtäkkiä Jotain Uutta, ja kuten kaikki uudet ja hienot asiat (kuten nopeasti lähestyvä kesä ja yhtä nopeasti realisoituvat syksysuunnitelmat, joista voin kertoa teillekin toivottavasti pian), se saa tuntemaan että kaikki on paremmin kuin koskaan ennen.
kommentoi | linkki kirjoitukseen
Kirjoitettu alun perin 13. joulukuuta 2009
Mä kyllästyin vähän ajan päästä istumaan lavuaarin reunalla ja mä hyppäsin alas ja aloin huvin vuoksi steppaa. Mä kulutin aikaa vaan. Mä en osaa steppaa kunnolla tai mitään, mut kylpyhuoneessa oli kivilattia ja sellasella on hyvä steppaa. Mä rupesin matkimaan yhtä jätkä elokuvissa. Yhdessä sellasessa musicalissa. Elokuvat on musta jotain inhottavaa, mut musta on helvetin hauska matkii niitä. Stradlater kaso mua peilistä kun se ajoi partaa. Mä en tartte muuta kun yleisön. Mä olen varsinainen ekshibitionisti. -Mä olen saatana kuvernöörin poika, mä sanoin. Mä painoin kaasun pohjaan. Mä steppasin vaan ympäri huonetta. -Äijä ei haluu et mä steppaan. Se haluu et mä menisin Oxfordiin. Mut steppaaminen on mulla veressä, jumalauta.
Sieppari ruispellossa, J.D. Salinger, suom. Pentti Saarikoski
kommentoi | linkki kirjoitukseen
Jo muutaman päivän olen joutunut harhauttamaan mieltäni, joka pyörii miltei jatkuvasti Yhden Jutun ympärillä. Eilen pidin How I Met Your Mother -maratonin, join valkoviinispritzereitä ja illalla nauhoitin tyhmiä soittovideoita puhelimeni huonolaatuisella kameralla ja jaoin niitä fb:ssä. Tänään olen uudelleenlukenut Infinite Jestiä, kuunnellut musiikkia ja säätänyt blogin ulkoasua. Olen liian kärsimätön, haluan tietää ja tehdä kaiken nyt. Se ei ole välttämättä hyvä asia. Mutta kärsimättömyyteni johtuu vain siitä, että se Yksi Juttu aiheuttaa minussa vahvoja fiiliksiä.
kommentoi | linkki kirjoitukseen
Nopea note to self: David Foster Wallacen novellikokoelma Brief Interviews with Hideous Men on julkaistu suomeksi nimellä Vastenmielisten tyyppien lyhyitä haastatteluja. Tommi Melenderin blogikirjoitus "DFW tutuksi lyhytproosalla". Hesarin kritiikki. Lisää juttua Wallacesta DFW-tagin alla.
kommentoi | linkki kirjoitukseen
Koska muutama ihminen on viime aikoina ilmaissut yllätyksensä huomattuaan, että tämän blogin kirjoituksia voi lukea enemmän tai vähemmän löysiin aihealueisiin jaettuna, ja että esimerkiksi polaroidit ja niihin liittyvät kirjoitukset löytyvät omasta kategoriastaan, nopea kertaus lienee paikallaan: kaikki kategoriat löytyvät sivun oikeasta reunasta arkistolinkkien alta.
kommentoi | linkki kirjoitukseen
historicaltimes via beatonna
An Royal Air Force pilot getting a haircut during a break between missions, Britain, 1942.
Kirja näyttää Sinuhe egyptiläiseltä, vai mitä? Valitettavasti Sinuhe julkaistiin vasta 1945 (ja englanniksi 1949).
kommentoi | linkki kirjoitukseen