Salvador Dali 50-luvun telkkarivisailussa 


(Luulin bloganneeni perjantaina, mutta joko muistan väärin tai systeemi on syönyt kirjoitukseni. Tässä kuitenkin surrealismia (mm. arvailevan raadin silmälaput) maanantai-päivää piristämään. Dali rokkaa ja koko juttu on hyväntahtoisen huumorin sävyttämää.)

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Arkinössöilyt ja muutamia lukuja öljykatastrofista 
Eilen laitoin nukkumaan yhdeksän aikaan illalla, vain herätäkseni pirteänä kolmen aikaan yöllä. Mitä tehdä keskellä yötä muuta kuin syödä voileipiä, juoda yksi rommikola, lukea Lucy Knisleyn blogiarkistoa läpi? Sain unen päästä kiinni viiden tienoilla, ja olin yllättävän pirteä aamuisella virastokierroksellani (vitun opintolainat). Töissä oli melko hektinen päivä, ja muutaman töiden jälkeen nautitun kerho-oluen jälkeen kieltäydyin ilmaisesta viinasta ja safkasta Numerossa. Oh well, katsotaan sitten kuka juhlii keskellä (alku)viikkoa kun lomani alkaa.

Niin ja tämän halusin jakaa: jos olette kertaakaan miettineet kuinka paljon sitä öljyä sieltä merenpohjasta koko ajan suihkuaa, tässä muutama luku:

On arvioitu että öljyä on 50 miljoonaa barrelia, eli 795 000 000 litraa, ja sitä ruuttaa sieltä merenpohjasta arviolta 12000-19000 barrelia (eli vähintään 1 908 000 litraa) päivässä. Jos vuotoa ei tukittaisi, vuotaisi öljyä mereen yhtäjaksoisesti vähintään reilut seitsemän vuotta, mutta mahdollisesti jopa yksitoista vuotta. (lähteitä).

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Jotain nopeaa 
Jos haluat lukea jotain mielenkiintoista (ja nopeaa), sekä nautit hyvin kirjoitetusta englannin kielestä, erasing.orgin Scott David Herman on blogannut viime aikoina jutuista, jotka hän on jättänyt kirjoittamatta kunnoon blogipostiksi vajaan vuoden ajalta. Sisältää mm. kesälomanostalgiaa, mihin jostain selittämättömästä syystä aivoni ovat kiinnostuneet näinä parina viimeisinä työviikkoina ennen ah-niin-ihanaa vapautta. Tässä toinen kokoelma arkiston puolivalmiita aarteita, satunnaisempi kuin tuo toinen.

palkkapäivä wooooooooooooooooo

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kirja-ala muuttuu? 
Vai muuttuuko? Mitä tapahtuu? TEDxHelsinki-juttuja googlatessani satuin Gummeruksen kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannuspäällikön Mikko Aarnen henk.koht. blogiin, jossa hänellä omien sanojensa mukaan
--- on tunne, että nyt jotain ratkaisevaa on muuttunut tai muuttumassa. Ainakin sähköisiä lukulaitteita saattaa aivan oikeasti tulla saataville yllättävän pian. Ja viime aikoina on ilmassa ollut jotain muutakin, en vain oikein tiedä, mitä. Mutta tässä blogissa sitä yritetään haistella.


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Tunguska Press - Rewind (live) 


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Odottamisen tärkeydestä 
Oravanpyöräni liikkeen katkaisee tänään ajatus siitä, kuinka hienoa ja tärkeää odottaminen on, tai oikeammin kuinka tärkeää mielenterveydelle ja omalle hyvinvoinnille on se, että on jotain mitä odottaa. Juuri nyt odotan innolla huomisia firman kesäkauden avajaisia, parveketaimien istuttamista suureen yhteiseen ruukkuun, viikonloppua, vajaan kuukauden päästä alkavaa reilun kuukauden mittaista kesälomaa. Elämäni ensimmäistä kirjoituskilpailua. Nethackin pelaamista (johon koukutan raskaasti joka toinen vuosi), palkkapäivää, sitä päivää jolloin uudistan tämän blogin täysin, nukkumaanmenoaikaa, ensisuudelmaa, vuorokausirytmin ympärikääntämistä (väistämätön osa kesälomaa!), jatkoja, henkistä kasvua.

Kaikki tämä sai alkunsa Lucy Knisleyn uudesta sarjakuvasta joka kertoo elämänmuutosten vääjäämättömyydestä ja pelottavuudesta. Olen koukuttanut aivan täysin hänen juttuihinsa (sekä ihan vähän ihastunut). Tsekatkaa myös Livejournalinsa. Vuosi sitten en olisi uskonut olevani nyt tässä tilanteessa; kaksi vuotta sitten vielä vähemmän. Mutta ymmärtääkseni elämän samanlaisuus ja tasapaksuus on illuusio, muistan lukeneeni jostain (kaivan linkin jos löydän) että erääseen tutkimukseen 60+ vuotta osallistuneet ihmiset eivät enää seniorina tunnistaneet itseään nuorena, tai ajattelivat konkreettisesti olevansa eri ihmisiä kuin silloin. Selitinkö tämän tarpeeksi vaikeasti? Ihmisen solut uusiutuvat noin seitsemän viiva kymmenen vuoden välein. Aina uudella kierroksella uudistunut materiaali ei ole täydellinen kopio vanhasta; juuri siksi ikäännymme. Syklejä keksii tietysti varsinkin tämän ikäisenä helposti muutenkin: ensin ollaan koulussa, sitten opiskelemassa, sitten opiskelemassa lisää, sitten työelämässä (jossa monikaan ei pysy samassa paikassa läheskään kahdeksaa vuotta).

Mutta, niin. Odotuksesta. Mitä sinä odotat?

4 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Hypnotic Brass Ensemble - Live in Times Square 


(Oletteko ikinä käyneet niin hienossa kämpässä että se vetää täysin sanattomaksi ja vietät varttitunnin vain ihastellen ympäriinsä suu auki? Viikonloppuna minä kävin sellaisessa. Hallimainen korkea tila, jaettu erilaisiin tiloihin, jossa oli luultavasti parisataa huonekasvia, yksi kokonainen korkea seinä oli melkein kokonaan erilaisten vihreiden kasvien peitossa, oli tilaa tanssia ja miekkailla vanerilevystä sirkkelillä sahatuilla ohuilla siivuilla, viettää aurinkoista aamuyötä täydellisen onnellisuuden vallassa, onnellisten ja kauniiden ihmisten seurassa.)

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Beethovenin yhdeksäs venytettynä 24 tuntiin 
Sarjassamme mitä vittua: 9 Beet Stretch on digitaalisesti 24 tunnin pituiseksi venytetty Beethovenin yhdeksäs sinfonia (normaalisti kestää reilun tunnin). Kuunneltavana myös 24/7 streamina.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  57 58 59 60 61 62 63 64 65 66  ►|