13/06 
Kylmän jakson ja lämpimän jakson jälkeen tulee tietysti taas kylmä jakso. Alkuviikko on mennyt pelkästään töissä ja levätessä. Energiatasot ovat alhaalla. Kaikki tuntuu jotenkin tasapaksulta: olen lukenut kirjoja jotka eivät tempaa mukaansa (Saul Bellown Yhä useamman sydän pettää, Don Delillon Putoava mies, Bret Easton Ellisin Glamorama) ja katsonut Netflixistä tuotantokausikaupalla Mad Meniä joka ei sekään aiheuta suuria tunteita suuntaan eikä toiseen. Kaikki nämä esimerkit pitävät sisällään turhaa ja jatkuvaa ihmissuhdekamppailua, käytännössä pelkkiä huolia. Olen melkein valmis lisäämään Delillon ja Ellisin listaan kirjalijoista, joiden kirjoista en pidä. Nick Hornbyn ja John Updiken seuraan.

Tarvitsen siis divarikierroksen ensi viikolla kun työt loppuvat ja loma alkaa. Kevyempää kesälukemista, mielellään jotain jatkuvasti ilahduttavaa, mutta ei pelkkää saippuaa. Matkalle olisi hyvä löytää joku kohtuullisen paksu pokkari. Neil Stephensonin järkälemäinen Anathem on aluillaan, mutta vielä niin alussa että en osaa sanoa siitä mielipidettäni.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
04/06 
EDIT: en tiedä mistä keksin tuon heinäkuun 19. päivä, Futuramahan alkaa siis 19.6.Futuraman viimeinen tuotantokausi alkaa heinäkuun kesäkuun 19. päivä. Ohessa omakuva Zapp Branniganina. En tiedä miksi. Heinäkuun 19. päivä on perjantai, ja jos kaikki menee putkeen olen silloin kolmatta ja viimeistä viikkoa Espanjassa. Elämme nopeasti kuluvaa vuodenaikaa. Kuukausi sitten valitin kylmyyttä, nyt kuumuus on kestänyt jo – mitä? Viikon tai kaksi?

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
01/06 


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
30/05 


Suunnittelin syntymäpäiväkutsun, tämä on sen etupuoli. Juhlimme muutaman viikon päästä samalla kertaa äitini 60-vuotissyntymäpäivää, hänen miehensä 65-vuotispäivää ja minun 30-vuotista taivallustani. Alkuperäinen kuva Wikipedia Commonsista.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
26/05 


Villin Pohjolan Twin Peaks -hetki. Aiemmin: Hulluna Sinuun + Seinfeld.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Arkistosta: Kultahattu 
Kirjoitettu alun perin 3.6.2012
Tällä viikolla kuulin että F. Scott Fitzgeraldin klassikkoteoksesta Kultahattu on tulossa uusi, Baz Luhrmannin (Moulin Rouge!, Romeo+Juliet) ohjaama elokuva (trailer), joten kaivoin kirjan hyllystäni ja luin sen muutamana iltana. Painos on vuodelta 1974, samana vuonna ilmestyi kirjan tähän mennessä kuuluisin filmatisointi, ja oma painokseni käyttääkin kansikuvituksenaan elokuvajulisteen kuvaa Mia Farrowsta ja Robert Redfordista:Tässä muutama pätkä, joista voi saada mielestäni jonkinlaisen pienen aavistuksen siitä miksi Luhrmann tekee projektiaan kolmedeenä. (Nämä pätkät ovat aivan kirjan alusta, joten spoilereita ei tarvitse pelätä.)
Me astuimme korkean eteishallin läpi ruusunväriseen tilaan jonka kummassakin päässä olevat ranskalaiset ikkunat liittivät löyhästi talon yhteyteen. Ikkunat olivat raollaan ja ne hohtivat häikäisevän valkeina vihreää nurmikkoa vasten, joka näytti melkein tunkeutuvan sisälle. Suuren huoneen läpi puhalsi raikas tuuli työntäen ikkunaverhot sisälle toisesta päästä ja ulos toisesta päästä; vaaleina viireinä ne taipuivat ulos kohti kuorrutettua hääkakkua muistuttavaa kattoa, kiirivät sitten lattian viininpunaisen maton yli luoden siihen samanlaisia varjoja kuin vihuri kyntää veden pintaan.
Ainoa täysin paikallaan oleva esine tässä salissa oli suunnaton leposohva, jolla kaksi nuorta naista lojui ankkuroituna kuin ilmapallon kupeella. He olivat molemmat valkoisissa, ja heidän pukunsa värisivät ja leyhyivät ikäänkuin tuuli olisi juuri äsken puhaltanut heidät takaisin lyhyeltä lennolta ympäri taloa. Minä jäin varmaan hetkeksi kuuntelemaan verhojen lepatusta ja läjähdyksiä ja erään seinällä olevan taulun heiluntaa. Sitten kuului humahdus Tom Buchananin sulkiessa taemmat ikkunat, ja vangittu tuuli sammui huoneeseen. Ja verhot ja seinävaatteet ja molemmat nuoret naiset leijailivat hitaasti aloilleen.

Vaeltavan kissan varjokuva liukui kuunvalossa, ja kun käänsin pääni seuratakseni sitä huomasin, etten ollut yksin – parinkymmenen metrin päässä eräs hahmo oli sukeltanut esiin naapuritalon varjosta ja seisoi kädet housuntaskussa katsellen tähtien hopeista kimmellystä. Jokin hänen verkkaisissa liikkeissään ja jalkojen varmassa asennossa ruohokentällä pani minut otaksumaan, että hän oli herra Gatsby itse, joka oli tullut ottamaan selvää, mikä osa meidän paikallisesta taivaastamme kuului hänelle.
Päätin ilmaista itseni. Neiti Baker oli maininnut hänet päivällisellä, ja siinä minulla oli aihe alkusanoiksi. Mutta en kuitenkaan tehnyt mitään, sillä äkkiä hänen käyttäytymisensä osoitti, että hän oli tyytyväinen yksinäisyyteensä – hän ojensi käsivartensa tumman veden yli oudolla tavalla, ja vaikka olin kaukana hänestä, olisin vaikka voinut vannoa että hän vapisi. Vaistomaisesti katsahdin merelle – enkä erottanut mitään muuta kuin yksinäisen vihreän valon pienenä ja etäisenä, kenties jonkin laiturin kärkivalon. Kun vielä kerran vilkaisin Gatsbyn suuntaan, hän oli poissa, ja minä olin jälleen kerran yksin levottomassa pimeydessä.


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
11/05 


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Steven Soderbergh taiteesta 
Pätkä ohjaaja Steven Soderberghin avajaispuheesta San Franciscon kansainvälisillä elokuvajuhlilla:
--- Art is storytelling, and we need to tell stories to pass along ideas and information, and to try and make sense out of all this chaos. And sometimes when you get a really good artist and a compelling story, you can almost achieve that thing that's impossible which is entering the consciousness of another human being - literally seeing the world the way they see it. Then, if you have a really good piece of art and a really good artist, you are altered in some way, and so the experience is transformative and in the minute you're experiencing that piece of art, you're not alone. You're connected to the arts. So I feel like that can't be too bad.

via kottke

Tässä muutama samaa olemassaolon yksinäisyyden laajaa teemaa (ja tässä en tarkoita yksinäisyydellä yksinäisyyden tunnetta, vaan – paremman termin puutteessa – olemassaolon väistämätöntä solipsismia) käsittelevä kirjoitus arkistosta:
syyskuu 2009: Prosessi alkaa
kesäkuu 2010: The Pain - When will it end? Not yet, that's for sure.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  15 16 17 18 19 20 21 22 23 24  ►|