42,60mk ostokset Alkosta vuonna 1969 


löydetty kirpputorilta ostetun The Bedside Playboy -pokkarin välistä


Mikä on maksanut 17,20mk Alkossa vuonna 1969?

Samaa teemaa:
FOUND Magazine
Found Stuff Flickr-ryhmä
MangoFalls

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Dustin Humphreyn tajutonta surffikuvausta 


Uskomattomia kahden maailman.. jotain. Installaatiovalokuvia? Surfing meets steampunk. Dustin Humphreyn "Dopamine"-niminen sarja surffi-/skeittitiimi Insight51:lle. Lisää kuvia Photoshelter-blogissa.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
iTunes & joukkotuhoaseet + maailman suurin panoraamakuva 
Ilmeisesti suositun mediasoitin iTunesin käyttöehdoissa (End User License Agreement) kielletään iTunesin käyttö ydinaseiden sekä biologisten ja kemiallisten aseiden tuotannossa:
"Licensee also agrees that Licensee will not use the Apple Software for any purposes prohibited by United States law, including, without limitation, the development, design, manufacture or production of nuclear, missiles, or chemical or biological weapons."


Maailman suurin panoraamakuva harlem-13-gigapixels.com
on huikea 2045:stä kuvasta koostuva kolmentoista gigapikselin zoomattava digikuvapanoraama. Pikseleinä kooltaan järkyttävät mitat

279689x46901EDIT 19.3.2010: Whoa: www.paris-26-gigapixels.com

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kirjanmerkkeihin tarttunutta  
Kirjanmerkkien purkamista viimeiseltä parilta viikolta; mielenkiintoisia linkkejä ympäri internetiä:

Seitsemän syytä miksi 2000-luku tekee sinusta onnettoman. Todella hyvä artikkeli, suosittelen kaikille. Juuri sinulle.

En muista missä näin tämän ensimmäistä kertaa, muistaakseni joskus televisiossa: Run Wraken loistava animaatio Rabbit. Löytyy Recent Work -linkin takaa. Työ on Arts Council Englandin ja Channel 4 -televisiokanavan Animate!-hankkeen satoa. Ja huomasin sivumennen missanneeni Tademuseo Tennispalatsin Pixar-näyttelyn sivussa olleen Suomi animoi!-näyttelyn.

Visuaalinen esitys maailmankaikkeuden koosta; protonin sisältä miljardin valovuoden päähän. Voit 'zoomata' kuvasta seuraavaan, ja kuvan keskellä on aina saman kokoinen pieni neliö, joka kuvaa edellisen kuvan esittämää aluetta. Kivaa.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Mustavalkoinen 


suurenna kuvaa

1 kommentti  |  linkki kirjoitukseen
Teknologinen singulariteetti 
Viime aikoina olen pohtinut paljon teknologista singulariteettia. Tällä termillä tarkoitetaan hypoteettista tapahtumaa tulevaisuudessa, jolloin todella lyhyen ajan sisällä teknologia kehittyy hämmästyttävän paljon. Yleensä teknologiseen singulariteettiin liitetään käsitteitä kuten tekoäly sekä tietokoneet jotka kehittävät itse itseään.

Mooren lain mukaan tietokoneiden kapasiteetti (laskentatehokkuus, muistikapasiteetti yms.) kasvaa eksponentiaalisesti, tuplaantuen noin joka toinen vuosi. Jossain vaiheessa mikä tahansa eksponentiaalinen käyrä nousee käytännössä pystysuoraan. Mitä tällöin tapahtuu? Useiden tutkijoiden mielestä ihminen tulee jossain vaiheessa luomaan tietokoneen (joka toimii käytännössä teknisesti samoin kuin ihmisen aivot, tai simuloi ihmisen aivoissa tapahtuvaa neuronien vuorovaikutusta), jonka laskentakyky ylittää ihmisen laskentakyvyn. Siinä vaiheessa tietokone pystyy itse suunnittelemaan komponentteja, jotka ovat tehokkaampia kuin ihmisen suunnittelemat. Tämä johtaa siihen, että tietokone suunnittelee itseään tehokkaamman tietokoneen, joka taas suunnittelee itseään tehokkaamman tietokoneen ja niin edelleen. Tämä kehitys tulee luultavasti tapahtumaan myös paljon nopeammalla tahdilla kuin ihmisten suunnittelemalla tapahtuva.

Mitä tällöin voi tapahtua? Englantilainen tilastotieteilijä I.J. Good kirjoitti vuonna 1965 seuraavasti:
"Let an ultraintelligent machine be defined as a machine that can far surpass all the intellectual activities of any man however clever. Since the design of machines is one of these intellectual activities, an ultraintelligent machine could design even better machines; there would then unquestionably be an 'intelligence explosion,' and the intelligence of man would be left far behind. Thus the first ultraintelligent machine is the last invention that man need ever make."


"Ensimmäinen ultraälykäs tietokone on viimeinen keksintö, joka ihmisen pitää ikinä tehdä." Tämä viittaa siihen, että ultraälykäs tietokone tulee tekemään (ehkä ihmisen avustuksella, ehkä ei) kaikki ihmiskunnan suuret keksinnöt, perustuen vain siihen, että sillä on valta tehdä ja kehittää suuremmalla älyllään yhä suurempia älyjä (tietokoneita/aivoja tms).

Mitä tällöin voi tapahtua? Ehkä ei ole tarkoituksenmukaista ajatella robotteja jotka kävelevät ihmisten joukossa kadulla, ehkä jopa halliten ihmisiä. Mietitäänpä esimerkiksi nanoteknologiaa. Mitä jos ensimmäiset superälykkäät tietokoneet ratkaisisivat kaikki nanoteknologian nykyiset ongelmat? Yhtäkkiä olisi mahdollista, että sinun suonissasi ja sisälläsi työskentelisi koko ajan nanokokoisia huoltorobotteja! Tämä tarkoittaisi sitä, että suurin osa nykyihmisen fysikaalisista kuolinsyistä voitaisiin ehkäistä kokonaan, ja ihmisen elinikä nousisi huimasti. Mitä jos tätä ajatusta jatkaa aivoihin saakka? Aivojen toimintoja ja hermosoluja ylläpitäviä robotteja, ehkä nanoteknologialla saataisiin aikaan myös rakentavia eikä vain ylläpitäviä robotteja? Ihmisen aivot voitaisiin kytkeä suoraan johonkin yli-älykkääseen tietokoneeseen, jota käytettäisiin ihmisen "laskentatehon" buustaamiseen. Ihminen siirtyy elämään täysin "virtuaalisessa" (meidän nykyiseltä kannaltamme katsottaessa) maailmassa, ala Matrix?

Mutta mietitäänpä kaikkea muuta kuin (pelkkiä) tietokoneita hetken. Miltä kuulostaisi, jos yhtäkkiä keksittäisiin tapa tuottaa lähes ääretön määrä energiaa, mitä jos keksittäisiin täysin saasteeton kulkuväline? Mitä jos yhtäkkiä keksittäisiin käytännöllinen ja halpa tapa matkustaa avaruudessa kohtuuajassa? Mitä jos yhtäkkiä keksittäisiin miten meriä voi viljellä tehokkaasti ja vaivattomasti, maailman nälänhätä katoaisi? Mitä jos voisimme lähettää lähimmille eksoplaneetoille itsestään toimivia robottitutkimusretkiä (mieti viimeisen päälle tuunattua Mars-roveria, tai tuhansia sellaisia)?

Mitä jos kaikki tämä (ja miljoona muuta asiaa jota et osaa edes kuvitella) tapahtuisi vuodessa? Kuukaudessa? Viikossa? Voi olla mahdollista että ihminen jää suunnilleen samalle kehitysasteelleen, kun hyperälykkäät tietokoneet antavat palaa. Voi olla että ihmisellä on jokin rooli tässä skenaariossa, mutta voimme olla miltei varmoja siitä, että se ei ole ohjaajan rooli. Miksi hyperälykäs olento(/tietokone) tarvitsisi sitä vähemmän älykkään olennon ohjeita? Tilanne on sama kuin ihminen ottaisi ohjeita esim. norsulta (joka on ilmeisesti verrattain älykäs eläin).

Teknologinen singulariteetti on ihmiskunnan kehityksen pohjalta ajateltavissa oleva todennäköinen tapahtuma, mutta tuskin kukaan pystyy ajattelemaan kaikkia sen tuomia mahdollisuuksia. Mitä tahansa voi tapahtua. Kaikki, tarkoitan AIVAN KAIKKI, voi muuttua, ja todella nopeasti. Sitä on todella vaikea käsittää.

Linkkejä ja lähteitä:
Suomen transhumanistiliitto - Mitä on teknologinen singulariteetti?
http://en.wikipedia.org/wiki/Technological_singularity
Staring into the Singularity 1.2.5
The Singularity Institute for Artificial Intelligence
http://en.wikipedia.org/wiki/Artificial ... telligence
http://en.wikipedia.org/wiki/Kardashev_scale
http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Kurzweil
http://www.accelerationwatch.com/

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Animaatioita 
BLUn uusi vaikuttava animaatio MUTO.

Bill Plymptonin kotisivuilla nähtävillä uuden Idiots and Angels -animaation traileri, täällä lisätietoa nyt filmifestivaaleja kiertävästä animaatiosta.

Don Hertzfeldtin loistava Oscar-ehdokas Rejected. Lisää tietoa tuotantoyhtiö Bitter Filmsin kotisivuilta.kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Toiset ajat & The combination rule 
Tänään tajusin että en muista ulkoa kuin kaksi puhelinnumeroa. Hyviä URLeja muistan ainakin 150. Ajat muuttuu?

Mistä johtuu että 87% Youtube-favoriteistani ovat rapvideoita?

The combination rule: Designing is basically the practice of combining stuff; ideally in ways that haven't been seen before. So the more stuff you know (about everything), the greater the chance you'll find a relevant and distinctive, and therefore effective (and original) combination.


edellisen luin jostain ja kirjoitin ylös

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  81 82 83 84 85 86 87 88 89 90  ►|