Oulussa tapahtuu 
Eilen alkoivat jokavuotiset Oulun Musiikkivideofestivaalit (OMVF). Nämä pop-kulttuurin ja musiikin juhlat tuovat esille uutta (vanhempaakin) suomalaista musiikkivideota sekä paljon muuta: ("Oulun Musiikkivideofestivaalit esittää viiden päivän ajan musiikkia sekä livenä että liikkuvana kuvana.")

Viime vuonna osallistuin musavideofestareihin katsastamalla muutaman dokkarin, muutamat videonäytökset (mm. Las Palmas -retrospektiivi), sekä Pumpeligaalan (jossa siis palkitaan vuoden parhaat musavideot) etkot (Tyrnävän perunaviinaa sekä todella hyviä cocktail-suolapaloja) ja itse gaalan (joka järjestettiin sirkustelttamaisessa Juhlateltassa). Gaala oli lämminhenkinen ja yllättävän hauska tapahtuma (pitkälti juontajana toimineen Katja Ståhlin huumorin ansiosta), ja huipentui M.A. Nummisen yllätyskeikkaan (keikan aikana kaikille yleisössä jaettiin jäätelöt, ja arvaatte varmaankin mikä biisi soi?) ja varmaan kaikenlaiseen muuhunkin, mistä ei juhlahumussa jäänyt pysyviä muistijälkiä.

Tänä vuonna käyn katsomassa mitä ehdin, eilen se oli legendaarinen Koyaanisqatsi. Ken ei tiedä, perehtyköön. Suosittelen lämpimästi.

Ja tänään on myös Oulun Taiteiden Yö. Kaikkea teatterista pronssinvalamisnäytöksiin, buto-tanssista actionmaalaukseen livemusiikin säestyksellä (puhumattakaan perinteisemmistä keikoista ja kuvataiteesta), alkuillasta pitkälle aamuyöhön. Itse soitamme ennakkotiedoista poiketen (Lupi meni konkurssiin pari päivää sitten) Susiteetissa, joka on Uuden Seurahuoneen Petrellin saluunan alakerrassa (torin laidalla) sijaitseva yökerhontapainen. (Susiteetin tanssilattia, vaikkakin pieni, on Satuday Night Fever -tyyppinen värivaloneliödiscosysteemi!)

Muutamia muita nostoja: Mieskuoro Huutajat Valveella puoleltaöin, Poetry Slamin SM-karsinta Paskiksessa alkuillasta, Letkunpuiston Suven saha ja paini - surrealistinen tunnelma (naispainia moottorisahan ja runonlausunnan säestyksellä).

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Kind of Blue 


Piti tulla vielä tämän vuorokauden viimeisellä minuutilla mainitsemaan, kun sattumalta satuin tämän trivian lukemaan, että tänään on kulunut 50 vuotta Miles Davisin Kind of Bluen julkaisemisesta.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Harmaan maanantain piristys.. 
..voi olla esimerkiksi vanha animaatiotesti (tehty pari vuotta sitten):4 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
En iloisempi koskaan en koskaan en koskaan 
Tänään löysin kaksi uutta hyvää blogia. Poikkeuksellista. Tässä linkit ja pienet (viidentoista minuutin lukemisen kautta muodostetut) mielipiteet/kuvaukset:

Enimmäkseen harmiton
: nuoren naisen älykästä ja huumorintajuista tekstiä näköjään melkein mistä vaan. En muista kuka bloggaaja (ei tainnut olla suomalainen, oisko ollut Jason Kottke tai joku muu sen kautta löydetty) sanoi mielestäni hyvin: bloggaajan täytyy olla kuin hyvä DJ, pitää pystyä antamaan yleisölle (buu, kuka nyt yleisöään varten bloggaa, huudatte) mahdollisimman monipuolista (ja yllättävääkin) matskua, eli laidasta laitaan.

Toisessakin uudessa tuttavuudessani se toteutuu. Kalliosta käsin bloggaa Sir Kerawach. Kallio on mesta paikka, sen tietää joka lyyli. (What?). Ja mun mieltä piristää aina kun bloggaaja kiroilee.

Pannaanpa lisää vettä myllyyn ja mainitaan (tasan) pari muutakin (iki)suosikkia: peteer & Solutasolla. Kiitos. Silminnäkijöiden mukaan vankilasta nousi savua, mutta älkää välittäkö siitä.

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
dEUSin biisissä suomenkielinen sample 
Yllätyin eilen töissä kun kuuntelin belgialaisen dEUS-yhtyeen uusinta levyä Vantage Point Spotifysta. Seiskabiisin (Is a Robot, spotifylinkki) puolenvälin jälkeen (alkaen noin 3:25) biisissä on breakdown, jonka päälle suomalainen miesääni (kuulostaa joltain vanhalta opetusvideon ääneltä tms.) lausuu "Tietokoneen toiminnassa ei ole sinänsä mitään salaperäistä tai vaikeata. Se on sellaisenaan robotti, joka ei ajattele." Piti kuunnella kahteen kertaan että en varmasti kuule omiani. Alla myös youtubelive, sample alkaa kohdasta 4:01.kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Tapahtui Epätosielämässä 


Strippi vuodelta 2001. Klikkaa suuremmaksi!

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Vegeruokaohjeita 
Ystäväni Sari & Geoff julkaisevat kuvallisia ruokaohjeita lempiruoistaan englanniksi uudessa blogissaan osoitteessa http://foodforbunnies.blogspot.com/. Pääsin maistamaan heidän grillattua munakoisosalaattiaan kesälomareissullani pari viikkoa sitten, ja se oli parasta mitä olen maistanut pitkään aikaan. Suosittelen!

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Torpedo Sounds -logo 


2007.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  73 74 75 76 77 78 79 80 81 82  ►|