Talven tullessa 
Suunnittelua, toteutumattomia tulevaisuuden matkoja, parin päivän varoitusajalla samaan kaupunkiin tulevia ihmisiä, pitkiä baari-iltoja, väsyneitä arki-iltoja, yllättävän pirteitä aamuja, hitaasti meneviä työpäiviä, nopeasti meneviä työpäiviä, vaikeita alkuviikkoja, vapaita viikonloppuja, sydänsuruja, liian vähän aikaa, unohtuneita ostoksia joiden takia improvisoituja ruokia, kohta huomaamatta tammikuu.

Eineksiä lounastunnilla, teetä teetä teetä, liian vähän vaatteita aamupakkasella, yksi välipaita liikaa päivällä, radiota kun spotifylista kyllästyttää, intoilua, facebookstatuksia, webkameroista muiden kaupunkien sään seuraamista.

Toiveita, pelkoja, laskuja + palkkaa, käytännön asioita ja niiden tekemättä jättämisiä, häkkivaraston penkomista, pitkät kalsarit pois jalasta kun tulee sisälle, ei lukuvaloa, liian lyhyt firewire-johto, blogeja, keikkoja, yritys syödä tasaisesti ja säännöllisesti, pitkiä iltapäiviä kerholla, voimistelua ja käsipainoja, vanhojen kirjojen uudelleenlukemista, tunkkaisten talvivaatteiden tuulettamista, pyörällä ajamisen poisjättämistä, kauppareissuja pimeän tullen.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
And Another Thing..  


Maanantaina tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Linnunradan Käsikirja Liftareille julkaistiin ensimmäistä kertaa kirjallisessa muodossaan. Maanantaina tapahtuu myös jotain muuta, nimittäin silloin julkaistaan Artemis Fowl -kirjoistaan tutun Eoin Colferin kirjoittama kuudes Linnunrata-kirja nimeltään And Another Thing..!

Mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon kirjassa tai tarinassa yleensä on jämiä DNAlta keskenjääneestä The Salmon Of Doubtista. Tarina oli Adamsin kuolinhetkellä vielä Dirk Gently -tarina (se julkaistiin postuumisti samannimisessä kokoelmassa, josta olen blogannut aiemminkin), mutta Adams kertoi että hänellä on vahva tunne siitä, että tarina sopisi paremmin Käsikirjan maailmaan.

Mistä Colfer on saanut idean jatkaa Käsikirjan tarinaa, sitä en tiedä. Veikkaan kustantajaa: uuden kirjan myötä otetaan myös uudistetut painokset viidestä aiemmasta teoksesta. Toivottavasti tämä nyt kuusiosaiseksi paisuva "trilogia" ei kuitenkaan saa enempää jatkoa (tyyliin Artemis Fowl -sarja). Ymmärrettävästi alkuperäisten kirjojen fanit odottavat uutta tuotosta pelonsekaisella mielenkiinnolla.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Animoitu The Beatles Rockband intro 
Haluatko nähdä jotain psykedeelistä ja hienoa? The Beatles Rockband-pelin intro, mm. Gorillazin animoineen Passion Picturesin toteuttamana:Lisää Boing Boingissa.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Päivän Tornioaiheiset uutiset 
Hartwall aikoo lopettaa Tornion tehtaansa. Asuin Saarenpäänkadulla tehtaan naapurissa nelisen vuotta sitten, ja olen kuunnellut olutrekkojen yöllistä rallia ja sään ollessa vittumaisen suotuisa haistellut tehtaan mallaskäryjä lukemattomia kertoja.

Yritin etsiä youtubesta aiheeseen liittyvää Tarharyhmän biisiä "Beibini asuu Torniossa (mitä teen?)", mutta en löytänyt, joten tässä spotifylinkki. Mitä muita biisejä on missä lauletaan Torniosta? Mieleen tulee ainakin Kirkan ja Islandersin "Rock'n'roll Hoochie Coo" (spotify), joku Junnu Vainion biisi jossa lauletaan Tornion yöstä ja nakkikioskijonosta, sekä tietysti legendaarinen Terveiden Käsien "Tornion kevät".

EDIT 8.10. klo 21:13: Ja tietysti Hectorin "Takataan roos": "Voit mennä juosten Tornioon, ja huutaa kuinka korni oon."

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Vuoret 
"Kaukana lounaassa siintävät vuoret. Poimuileva selänne on kuusi peninkulmaa pitkä. He sanovat niitä joskus vuoriksi ja toisinaan vaaroiksi tai kukkuloiksi. Vuoriksi silloin, kun ne näyttävät katkaisevan tien sinne, mihin he niin kaipaavat, ja silloin kun ne näkyvät oikein mahtavina suomaiden takana. Vaaroiksi he nimittävät niitä usein, kun ne viekoittelevat heidän haaveensa ylitseen maihin ja olosuhteisiin, joita he niin ikävöivät. Joinakin iltahetkinä ne lahjoittavat heille rauhaisan mielen ja sivelevät ajatuksen sisintä, salatuinta kehää kuin viileät, siniset mainingit."

Veikko Huovinen, Siintävät vuoret, 1959

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Heartworn Highways 


Ystäväni R jakaa kanssani innostukseni Townes Van Zandtin musiikkiin. Pari viikkoa sitten hän tutustutti minut Heartworn Highways -nimiseen dokumenttiin, jonka trailerin näette yllä. Elokuva käsittelee niinsanottua outlaw-kantria, eli muusikoita jotka hylkäsivät suureellisen Nashville-kantrimeiningin ja tekivät sen sijaan usein hyvinkin riisuttua, teemoiltaan tummasävyistä musiikkia.

Tässä muutama pätkä dokumentista:Ja seuraavassa mies jonka kivesten täytyy olla täyttä valurautaa, vai mitä olette mieltä vankilakeikan asuvalinnasta? David Allan Coe:Itse leffassa on enemmänkin materiaalia tuolta Coen vankilakeikalta, ja yllättävää kyllä, hän saa provosoivasta ulkonäöstään huolimatta yleisön puolelleen jutuillaan ja musiikillaan.

Vielä yksi pätkä, Rodney Crowellilta (joka oli muuten myöhemmin naimisissa Johnny Cashin Roseanne-tyttären kanssa):Niin, ja leffan soundtrack löytyy kokonaisuudessaan Spotifysta!

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Ensimmäisiä 
Kasa kerää listaa suomalaisten blogien ensimmäisistä postauksista. Selailun lomassa tuli tutustuttua muutamaankin mielenkiintoiseen blogiin. Niistä luultavasti lisää myöhemmin, kuten kaikesta muustakin. (Viime viikko oli todella kiireinen, ja tämäkin alkuviikko tuntuu siltä, joten pahoittelen jos blogin päivitystahti lipsuu tällä viikolla, lupaan että se on väliaikaista.)

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Sosiaalista mediaa? 


klikkaa isommaksi


AddThis Social Bookmarking Sharing Button Widget. Eli JaaTämä Sosiaalinen Kirjanmerkin Jakamiseen tarkoitettu Nappulavimpain. Huoh.

Montako tunnet? (Itse tunnistin 28/154.)

4 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen

|◄  70 71 72 73 74 75 76 77 78 79  ►|