Jos asuisi korkealla 
Mitä jos asuisi korkealla? Näkisi auringonvalon ensimmäisenä ja viimeisenä, näkisi kauas satamaan ja teollisuusalueille saakka, ehkä näkisi meren selän? Näkisi ikkunoiden kimaltelevan, ihmisten ja pienten autojen kulkevan, näkisi ruuhkan erillä tavalla kuin ne ketkä ovat siinä. Heittäisi avaimet parittomassa hanskassa parvekkeelta alas kun ystävä tulee, kuulisi kun ihmiset kulkevat hissillä ylös alas.

7 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
"Mä olen saatana kuvernöörin poika" 
Mä kyllästyin vähän ajan päästä istumaan lavuaarin reunalla ja mä hyppäsin alas ja aloin huvin vuoksi steppaa. Mä kulutin aikaa vaan. Mä en osaa steppaa kunnolla tai mitään, mut kylpyhuoneessa oli kivilattia ja sellasella on hyvä steppaa. Mä rupesin matkimaan yhtä jätkä elokuvissa. Yhdessä sellasessa musicalissa. Elokuvat on musta jotain inhottavaa, mut musta on helvetin hauska matkii niitä. Stradlater kaso mua peilistä kun se ajoi partaa. Mä en tartte muuta kun yleisön. Mä olen varsinainen ekshibitionisti. -Mä olen saatana kuvernöörin poika, mä sanoin. Mä painoin kaasun pohjaan. Mä steppasin vaan ympäri huonetta. -Äijä ei haluu et mä steppaan. Se haluu et mä menisin Oxfordiin. Mut steppaaminen on mulla veressä, jumalauta.

Sieppari ruispellossa, J.D. Salinger, suom. Pentti Saarikoski

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Cut Chemist - 1st Big Break 


Video kuvattu 360 asteen panoraamalinssillä. En osaa edes kuvitella miten tuollainen toimii.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Aikuinen? 
Kuinka aikuismaista: mietin muuttopalvelun käyttämistä tulevassa muutossani. Ehkä 26-vuotiaana päivätyössä käyvänä on aika lopettaa vanhempien/ystävien käyttäminen muuttoapuna? Tulevassa asunnossani on myös autopaikka kellarin parkkihallissa. En omista autoa, en ole ostamassa autoa lähiaikoina. Onneksi tuleva vuokraemäntäni vuokrasi paikan puolestani jollekin ystävättärelleen kevääksi.

Mitä muuta "aikuismaista" on elämässäni tapahtunut parin viime vuoden aikana? Tänä vuonna sain ensimmäistä kertaa mätkyjä, jo parin vuoden ajan on pitänyt miettiä veroasioita, vajaa vuosi sitten aloin laittaa rahaa muutamaan sijoitusrahastoon, kotivakuutus minulla on ollut jo vuosia. Säännöllinen päivätyö vuoden ajan. Käyntikortti. Olen elättänyt jonkin aikaa jotain muutakin ihmistä kuin itseäni. Juuri pari viikkoa sitten nauroimme lapsuudenystäväni kanssa Nuclearin baaritiskillä Krušovice-tuoppien ääressä sitä, kuinka hullua on että hän käy nykyään säännöllisesti työmatkoilla Koreassa. Toisen kanssa juttelimme siitä, kuinka taloyhtiön saunavuoro aikatauluttaa viikonloppuillan menot. Parhaasta ystävästäni tulee isä ensi kesänä. Monet ystäväni ovat mielenkiintoisissa ja mediaseksikkäissä töissä, tai soittavat/ovat töissä yhtyeissä jotka kiertävät maailmaa Kiinaa ja Kanadaa myöten.

Kuulostaa ihan hyvältä, eikö niin? Aina silloin tällöin sydäntä lämmittää se, että oma elämä on kuitenkin suunnilleen sellainen minkälaisen siitä halusi joskus 15-vuotiaana. Kun (jos?) pääsee hetkeksi (hyvin harvoin) eroon siitä pieniin asioihin tuijotuksesta, voi suurista linjoista löytää yllättävän paljon tyydytystä.

Tähän liittyy artikkeli jonka muistin lukeneeni kottke.orgin kautta joskus viimeisen vuoden aikana, ja jonka kaivoin esille nyt kun tämä teema tuli mieleeni: Tomato Nation: 25 and Over. Eli lista kahdestakymmenestä asiasta (säännöstä?) yli 25-vuotiaille.

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Jalanjälkiä rannalla 


jonain päivänä vielä en kuvaa mitään muuta kun sinun ihoasi

4 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Lauantai-ajatuksia 
Lauantai-iltapäivä. Eilen ihmiset viihtyivät, taas polaroid-kuvia, lämpimiä leipiä, saunomista, kasvonaamioita, verta ympäri lattioita (erään ns. vieraan varpaasta, mystinen juttu), nyt taas satunnaisia vaatteita satunnaisissa paikoissa ympäri asuntoa, Joose Keskitalo, Paul Auster.

Tänä iltana (ja tulevana yönä) aion olla onnellinen. En löytänyt kirpputorilta kravattia, olen hukannut ainoani. Pitkästä aikaa lunta ja pakkasta. Piti laittaa talvikengät, mitkä ovat huonot; kantapään alla liian vähän vaimennusta. Kompensoin tilannetta villasukilla.

Mielessä pyörii muutama kesällä tapahtunut juttu, ihminen, tilanne, paikka, aika, matka, lähtö, paluu, vierailu, katu, talo, lampi, juna, metsä, mökki, kirkko, sauna. Muun muassa.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Sufjan Stevensin joulumusiikkia taas streamattavana 
En ole varma oliko saitti koskaan alhaallakaan, mutta jos kiinnostaa, Asthmatic Kitty -levy-yhtiö on aukaissut perinteisen joulusivustonsa, josta bloggasin vuosi sittenkin. Edelleen musiikki toimii.

Mitä muuta olen kuunnellut? Tässä last.fm-lista, kuunnelluimmat biisit viimeisen viikon aikana:Tämän lisäksi kotona on soinut mm. Scott Walkerin Scott 4 sekä Jimi Tenorin Intervision.

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Kaikki järjestyy, kuitenkin 
Kun kävelin maanantai-iltana loskasateessa läpimärkänä ympäri Oulun keskustan lähialueita (Raksila, Intiö, Heinäpää) mietin erilaisia asuntoja ja kuinka muistot niistä ovat vahvasti muistoja erilaisista elämäntilanteista. Myös lähimpien ystävien asuintilat ovat vahvasti muistissa.

Ex-tyttöystävän parin tytön kimppakämpässä Matkahuoltoa vastapäätä pitämät kasaribileet, joissa vanha ystäväni oksensi ympäri keittiötä, ja joiden jatkoilla (seuraavana aamuna) join lahja-pina-colada-pullon ja punaviinipullon (joka osoittautui vajaan kolmenkymmenen euron viiniksi). Oulu-Tornio-välin ramppausta. Tapaamisille asetettuja paineita ja pettymyksiä. Ja McGyver-juomapelin pelaamista + lauantai-aamuisin Aikahyppy.

Saman henkilön kimppakämppä Tornion länsirannalla, sunnuntaiset krapulakävelyt tuulista rantaa pitkin markettiin ostamaan täytteitä kotitekoiseen pitsaan. Ja sienisalaattia + vissyä.

Saarenpäänkadulla lasitetulla parvekkeella parkkipaikan yläpuolella pienellä sähkögrillillä grillattuja herkkusieniä, pestoa. Kesä. Myllyojalla vanhan talon yläkerrassa asunto, pihalla muutama jänis, alakerrassa satavuotias mummo, tupakan haju tulee lattiasta läpi.

Teen tänään vuokrasopimuksen uuteen asuntoon. Myös mätkyt voi kuulemma hoitaa käytännössä sitten kun jaksaa, muistutuksia tulee kuulemma parin kuukauden välein. Myös muuttopäivämäärän mukaan määräytyy tämän kuun vuokra. Joten ihan hyvin. Nyt. Suuri lasitettu parveke ja riippumattosuunnitelma odottaa. Radiosta calypso-musiikkia.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  67 68 69 70 71 72 73 74 75 76  ►|