Ajatukset vievät part II 
Ai nyt on jouluviikko? No helvetti. Siitä lisää vielä ennen joulua. Vietän viimeistä kesälomapäivääni (en tehden toisia töitä kuten pitäisi vaan) etsien erästä osuvaa tekstiä, joka käsitteli sitä, kuinka oman pään sisällä seikkailun aiheuttamat ongelmat voivat johtua siitä, että henkilö "harrastaa liikaa" toisten ihmisten ajatusten miettimistä/läpikäymistä (lukeminen, internet jne.), eikä ole tarpeeksi yhteydessä omaan käsillä kosketeltavaan reaalitodellisuuteensa. Ja löysinkin sen:
Increase your ratio of direct experience over processed simulations of experience. Movies, television, much of the internet, yes even books, are about simulating aspects of experience through abstractions like language, symbols and images. There's nothing intrinsically wrong with this but it is essentially consuming the thoughts of others as a substitute for existing in the flow of firsthand experience. Eventually you have nothing to think about other than thoughts, and then thoughts about thoughts... There comes to be no balanced ground to return to. It is a lot easier to get out of the snare of ungovernable thought when you're inside the stream of unmediated experience.

Kannattaa lukea koko juttu. Olen miettinyt tätä ennenkin. Ja vaikka olenkin ymmärtänyt saamistani neuvoista sen, että asioiden fyysinen tekeminen auttaa, en ole aiemmin kuullut yhtä hyviä perusteluja sille miksi.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Knucklebone Oscar! 
Voodoota ja törkyä Las Vegasissa, särökitaroita viidakossa, vanhaa kunnon rokkikaahausta ja hurjaa garagebluesia ja siinä rajalla että pelottaako, vittu rock-musiikkia, helvetin tyylikkäitä miehiä, baarin rakenteiden lievähköä pahoinpitelyä, kitaroiden seinään heittelyä lavan poikki. Eli Knucklebone Oscarin keikka. Kannattaa varoa. Huh. Aika vitun psykoottista. Noin se pitää vetää. Uusi kitaristinsa, muun muassa Morleysta tuttu Viinamäki, höysti feisbuukissa, lupaili rouheaa menoa, mutta yllätyin vaikka bändi on tullut tsekattua joskus aikoinaan, meiningin imu oli aivan käsittämätön. Menkääpä. Takaan että pääsette pois comfort zoneltanne.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Kadotetuin tarina? 
Ehkä tarina tapahtumattomasta tilanteesta, sanomattomasta lauseesta. Jätin tekemättä, kaduin, en mennyt, en uskaltanut. Merkitsin muistiin mutta en kirjoittanut mitä ajattelin.

Kaiken tapahtuneen jälkeen on paremmin, tiesin, kun kuljin pois omalta tilaltani, tummia rantoja pitkin, tuulta ja märkää nurmea, pimeyttäkin ja välillä tuntematonta, mutta missään vaiheessa ei yksinäistä.

Löydettyjä tarinoita. Ehkä siksi on olemassa onnellisuutta, toivoa. Jännitystä, veren kohinaa, tuulta kasvoilla. Ja toivottavasti lisää tarinoita.

syksy 2009


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
En tunne sinua vielä tarpeeksi hyvin 
Haluaisin tietää mitä ajattelet. Vaikka silloin kun en ole parhaimmillani, vaikka silloin kun olen muualla, tai luonasi mutta en samassa huoneessa. Tai silloin kun valitan puhelimen toisessa päässä omista vaikeuksistani. Silloin kun haluaisit puhua jostain muusta mutta ilmapiiri ei anna periksi sanoa "Hei haluaisitko sä puhua jostain kevyestä ja jostain mikä veis meidän kummankin mielen johonkin muualle". "Vaikka tiiätkö seksistä." Ja äkkiä on kesä ja katson sinua kameran etsimen kautta, nouset seisomaan piknikliinalta, naurat ja varjostat kasvojasi kädelläsi. Tuulee mutta ei liikaa.

Sekin kiinnostaisi, minkälaisia mielikuvia näet jos joskus ajattelet tulevaisuutta? En usko että näet minua, mutta jos näet, olenko samanlainen, yhtä huono välillä? Vai onko tapahtunut jotain joka on tehnyt minusta tasaisen, vakaan, hiljaisen, arvattavan? Vai olenko elämässäsi ollenkaan? Olethan voinut löytää jonkun joka on sitä kaikkea mitä silloin tulet tarvitsemaan?

Jossain vaiheessa tulee fiilis että omaa elämää pitäisi pystyä järjestämään enemmän, paremmin, useammin, mutta miksi se tulee aina silloin kun tylsistyy yksin kotona viettäen sairaslomapäivää, silloin kun ei ole nähnyt muita ihmisiä muutamaan päivään. Kun ainoa mitä voi tehdä on kerätä vuoden aikana kertyneet pahvit, siivota pois vanhat laskut ja postit.

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Paikallista 
Muistatteko Freetime Machosista sen nokialaisen kirjailijan, joka toimi myös elokuvan kertojana? Hän on Jarmo Stoor. Stoor kirjoittaa myös käsittääkseni melko tuoreen Oulun Kirjalijaseuran blogissa mm. kirjoittamisesta ja elämästä muutenkin, välillä vahvasti enontekiöläisestä kulmasta (siellä ei nouse tällä hetkellä aurinko, vaikka eipä hurraamista ole täälläkään). Ilmeisesti osa blogin teksteistä on syntynyt pohjoisessa. Myös miehen kotisivuilta löytyy mielenkiintoista tarinaa.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Tee 


Tätä juon aamulla suuren kupin kotona ja töissä 2-8 kuppia aamupäivän mittaan. Aivan vitun hyvää teetä. Ennen tätä oli olemassa pelkkää Aloe Vera -teetä, ilman sitruunaa, mutta käsittääkseni sitä ei ole enää olemassa? Clipperin nykyinen visuaalinen ilmekin jotenkin miellyttää. Clipper Facebookissa + Twitterissä.

2 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
"Ei muuten, mutta.." 
Tämä on tositarina. Eräs ystävättäreni (X) soitti hyvälle ystävättärelleen (Y). Miltei samantien Y alkoi yökkäillä ja oksentaa. Kohtauksen mentyä ohi X kysyi: "No mikä sulla on, ootko sä krapulassa vai?" johon Y vastasi "En oo, tuli vaan helvetin huono olo ja piti oksentaa ku kuulin sun äänen." Rakkautta?

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Harry Potter ja liikaa kysymysmerkkejä yhteen kirjoitukseen 
Kävin katsomassa uuden Harry Potter -leffan. En tiedä kannattiko. Muutaman aiemman sarjasta nähneenä en oikeastaan ollut minkäänlaisilla kärryillä (joten aika järkevä valinta, vai mitä?), mutta eipä leffassa mitään järkeä ollutkaan. Liekö alkuperäisessä muodossaan yhtä tyhjänpäiväinen? Vai vain kärsinyt adaptiosta? Rahastusta? Leffassa oli koko ajan muka jonkinlainen jännitys päällä, mutta mitään ei käytännössä tapahtunut. Potter ystävineen viettää puolisen tuntia leffasta telttaillen, ilmeisesti matkalla jonnekin tai paossa jotain muuta? Jäi epäselväksi. Välillä tapahtuu jotain, mutta kun kohtaus vaihtuu, päädytään taas metsään jossa haahuillaan ja keskustellaan. Soi siinä Nick Cave & The Bad Seeds.

Mistä tulikin mieleeni. Katsokaa tämä 70-minuuttinen kritiikki Star Wars ykkösestä (The Phantom Menace), jos ette ole sitä vielä nähneet. Analyysia voisi soveltaa useampaankin (moderniin) elokuvaan. Tuoko 3D-buumi meille vain lisää aivotonta silmäkarkkia ja täysin höttöisiä juonia? Meneekö kaikki läpi? Minkälaista paskaa saamme esim. Star Wars -saagasta vielä nähdä?

Tapailen tyttöä, joka ei ole nähnyt Star Wars -elokuvia, ja vannoo, ettei tule niitä ikinä katsomaan. Elokuvasarjan katsominen on tietenkin suunnitteilla. Siedätyshoidollahan ne allergiatkin lähtevät?

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  47 48 49 50 51 52 53 54 55 56  ►|