Pudasjärven ufot 
"Talvella 1971 Suomessa nähtiin ufoja joka päivä. Joka viikko tunnistamattomat lentävät esineet laskeutuivat maahan. Joka viikko nähtiin humanoideja. Joka kuukausi ufoista saatiin valokuvia." Tapani Kuningas, Ufojen jäljillä (Kirjayhtymä)

Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä on mielenkiintoinen juttu Pudasjärven legendaarisesta ufo-aktiivisuudesta. Kuten jutusta käy ilmi, 60-70-luvuilla jokin tai jotkin lentelivät pohjoisen taivaalla. Mitkä ja miksi? Yleisin käsitys nykyään lienee ekstraterrestiaalien lisäksi jommankumman suurvallan lentokonetestailu. Kuninkaan kirjassa kerrotaan myös tarkasti minkälaisilla välineillä valoilmiöitä kuvattiin:
"Lokakuun lopussa 1970 oltiin jo niin pitkällä, että voitiin aloittaa säännöllinen valvontakuvaus. Sopiva kamera oli valittu ja kameralle sopiva sijoituspaikka --- vähän horisontin yli suunnattuna, kohti tiheintä ufojen kulkualuetta. Näkyvyys mainittuun suuntaan on kirkkaalla säällä noin 30 kilometriä. --- Ensimmäisen puolivuotiskauden aikana on valvontakuvauksessa valotettu noin. 220 kuvasijaa Kodak IR 135/20 filmille, 60 kuvasijaa Kodak Ektacrome Infrared filmille, 40 kuvasijaa Agfacolor CN 17 värinegatiivifilmille ja noin 80 kuvasijaa normaali mustavalkoiselle filmille. Lisäksi on kuvattu väridiafilmille ja rullafilmille. Näin suppean tutkimusprojektin tuottona on kuitenkin saatu 11 erinomaista tutkimusarvoa omaavaa otosta ja samanverran vähemmän onnistuneita osumia ohikulkevista ufoilmiöistä." (s.143-146)


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  71 72 73 74 75 76 77 78 79 80  ►|