Hurleyn blogi 
En tiedä miksi en ole kuullut tästä aiemmin, mutta Jorge Garcia, eli Lostin Hurley, kirjoittaa blogia. Ja on kirjoittanut jo syksystä 2007 saakka. Pikaisen selauksen perusteella todella mielenkiintoista materiaalia.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Roald Dahlin kirjoitusmökki 
Virtuaalinen kierros Roald Dahlin pienenpienessä (ja melko kämäsessä) kirjoitusmökissä.

Mietin vain, onko oikea muoto kämänen vai kämäinen? Google sanoo 7 030 vs. 8 910. Tyttöystäväni juuri huomauttaa toisesta huoneesta että "ei sillä ole väliä kumman muodon sinä blogiisi laitat, ei sitä kukaan lue sillä silmällä". Jos lukee muutenkaan..

(Itseasiassa kävijäluvut ovat kohtuullisen tasaisessa nousussa, en tiedä miksi.)

via boingboing


1 kommentti  |  linkki kirjoitukseen
Inglourious Basterds, Tarantinon uusin 
Tarantinon tulevasta natsi-leffasta Inglourious Basterds on julkaistu teaseri. Brad Pitt on selkeästi saanut jotain damagea kaulaansa. Leffa tulee ilmeisesti seuraamaan Tarantinon tutuksi käynyttä episodimaista tarinankerrontaa (toinen stoori on vangeista, joista tulee natsintappajasotilaita, toinen muistaakseni naisesta joka etsii kostoaikeissa samaa natsiporukkaa. Tai jotain.).

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Pepsin uusi logo ja hyvät perustelut 


Viime vuoden lokakuussa Pepsi julkaisi uuden logonsa. Nyt internetiin on vuotanut väitetty Arnell Groupin 27-sivuinen dokumentti (pdf, 6.1Mt), jossa perustellaan uuden logon mahtavuutta esim. maapallon magneettikentän muodolla, kultaisella leikkauksella, suhteellisuusteorialla, taidehistorialla ja muulla todella korkealentoisella taustamateriaalilla.

Koko juttu saattaa myös tietysti olla feikki, tai pelkkä viraalimainoskampanja. Mutta aika legendaarista settiä kuitenkin. Huh huh.

via gawker, kiitos lotta

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Vuosi bloggausta 
Ilman suurempia seremonioita: aloitin bloggaamisen tasan vuosi sitten. Linkkimätä (link rot) on vienyt 1988stantheman.blogspot.comin, mutta muuten posti on vieläkin kohtuullisen ajankohtainen (paitsi että Tim Kreider lopetti viikoittaisen poliittisen pilakuvasarjansa Obaman voiton jälkimainingeissa mutta jatkaa ilmeisesti materiaalin julkaisemista muilta elämän osa-alueilta, kiitos Jeesus). Vuosipäivän kunniaksi päivitin hieman blogin ulkoasua, vaihdoin fontteja sekä säädin muutamia pienempiä juttuja, joita satunnainen lukija ei ehkä huomaa. Vieläkin blogialustassa on muutamia outouksia kuten englanninkieliset päivämäärät sekä kuukausien nimet mutta eihän kukaan ole täydellinen. Kiitos kävijöille kuluneesta vuodesta!

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Laadukasta taidehistoriamateriaalia netissä  


Jäivätkö taidehistoriaopinnot väliin? Ei hätää, Smarthistory auttaa, jos englanti taittuu.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Evil Nixon is baaaaack! 


Good news everybody! Eli soitan levyjä Nelivitosessa maanantaina 16.2. keskiviikkona 18.2. Kuukausi sitten mainitsin soittavani pitkästä aikaa levyjä eräissä näyttelyn avajaisissa. Näissä samoissa erittäin onnistuneissa bileissä lupauduin soittamaan tulevalle Klub Kalalokille, joka siis järjestetään nyt reilun viikon päästä.

DJ-urani (aaaahhahahahaha!) alkoi Torniossa vuonna 2004. Paikkakunnan baarien musiikkitarjonta oli ystävällisesti sanoen yksipuolista ja tästä valitimme tuopin ääressä vielä-silloin-vakiopaikassamme Jetsetissä toisillemme ja kenelle tahansa kuka sattui kuuntelemaan. Eräänä tällaisena iltana mieleeni kohosi sumuinen idea: "jos haluaa muutosta, on oltava itse valmis laittamaan se liikkeelle". Kuinka ylevä idea. Saman tien otin asian puheeksi baarin omistajan kanssa, ja hän (ei voi sanoa että lämpeni idealleni mutta) suostui, ja näin sai alkunsa.. tadaa... Vaihtoehtoilta!

Vaihtoehtoilta oli kohtuullisen suosittu torniolaisten opiskelijoiden keskuudessa (soitin levyjä kahdeksasta kahteen, eli kuusi tuntia putkeen), ja ehdinkin sitä pitää noin parin viikon välein muistaakseni ainakin koko talven. Eräänä iltana työvuorossa ollut nainen ei ilmeisesti innostunut musiikistani, vaan vaati toistuvasti minua soittamaan jotain "iloisempaa". Myöskin hänen umpikänniset urpoystävänsä jotka toistuvasti kommentoivat soittamaani musiikkia halusivat ilmeisesti kuunnella jotain muuta. Samana iltana hän totesi "ei tämä nyt kyllä oikein toimi" ja että "kyllä me taidamme lopettaa tämän homman". No, sanoin että kyllähän se passaa, ja että soitanko illan loppuun? Hän ärtyneenä vastasi "no minä se täällä olen joka määrää, lopeta nyt saman tien vaan". Tein työtä käskettyä, baarissa alkoi soida Rammstein (joka siellä muutenkin aina pyöri), ja yksi baaritiskin alfajunteista alkoi vetämään naisystäväänsä turpaan. Näin rauhallinen vaihtoehtoilta sai baarin henkilökunnan mielestä varmasti oikein piristävän lopun.

Vaihtoehtoilta ei kuitenkaan kuollut, vaan siirtyi parin korttelin päähän Umpitunneliin. Muutaman iltana meillä oli itseni lisäksi myös DJ-vieraita sekä bändejä. Itseäni homma alkoi jossain vaiheessa vähän tympiä (Umpitunneli, kuten Jetsetkään ei ollut oikein sopiva paikka vaihtoehtomusiikille, kuten tulimme huomaamaan.) ja Vaihtoehtoilta näivettyi ja kuoli pois. Sen tilalle järjestimme Kitaraillan uuteen Cult Cinemaan, joka oli ja on edelleen todella viihtyisä ja mukava paikka. Kitarailta oli enemmän keskittynyt puoliakustiseen kitaramusiikkiin, ja niin levyjen soitto julkisesti jäi. Itse Kitarailta jatkaa edelleen elämäänsä Musaillan nimellä. Soitin levyjä muutaman kerran myös Kaupunginhotellilla erilaisissa opiskelijatapahtumissa, mutta tämän jälkeen levyjen soitossa oli muutama vuosi taukoa, kunnes viime vuonna kävin muutaman kerran PSK Kaupunnin open decks -meiningeissä soittamassa.

Joten jos sekalainen vanha ja uusi (lähinnä kitara-)musiikki kiinnostaa, sitä on tarjolla 45 Specialin keskikerroksessa maanantaina 16.2. keskiviikkona 18.2. klo 20 alkaen!

3 kommenttia  |  linkki kirjoitukseen
Polku 
Desire path on termi, joka tarkoittaa ihmisten tai eläinten kävelyn tuottaman eroosion maahan, esimerkiksi nurmikkoon, tekemää näkyvää polkua. Eli tuttavallisemmin sitä pätkää, joka on yleensä lyhin reitti pisteen A ja B välillä. Mitä kaikki kulkevat vaikka käytettävissä olisi virallisempikin kulkuväylä.
Modern park service planners can utilize desire lines. For instance in Finland, planners are known to visit their parks immediately after first snow, when the existing paths are not visible under the snow, and people will naturally choose desire lines and their footmarks clearly indicate them, so they can be used to guide the routing of paths.
sez Wikipedia

Kuvia Desire Paths Flickr-ryhmässä.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  81 82 83 84 85 86 87 88 89 90  ►|