Something good this way comes 
Vietin perjantai-illan ja suuren osan lauantaita antaen tekohengitystä vanhalle G4 Powermacilleni. Ubuntun (Linux, tiedättehän?) säätäminen, punaviinin juonti ja uuden Radiohead-levyn kuuntelu oli juuri sitä mitä tarvitsin nyt: omaa aikaa, sillä seuraavat muutamat viikonloput menevät omilla keikoilla + muissa riennoissa.

Kevätaurinko (vai voiko niin sanoa jo?) aktivoi aivojani muutenkin: mielessä pyörii suunnitelmia tehdä joistain hienoista/tyylikkäistä kirjankansista julisteita. Tästä lisää myöhemmin. Sain myös takaisin kauan lainassa olleen Wacomini, joten kynnys piirtämiseenkin on tällä hetkellä matalampi kuin pitkään aikaan. Mietin jotain nopeita ja huolettomia piirustuksia joita voisi jakaa täälläkin. Samalla tulee toivottavasti mietittyä myös kuvitushommia.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Cursed Treasure 


Läpi pelattuna yksi viihdyttävimmistä flash-peleistä, Cursed Treasure: Don't Touch My Gems!

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Ajatukset vievät part III tai kuinka opin päästämään irti huonoista muistoista 
Huomaan ajelehtivani vain kaikissa huonoissa hetkissä. En tiedä miksi. Silloin ajattelen, kuinka hyviä hetkiä on kuitenkin moninkertaisesti enemmän. Todella paljon enemmän. Ainakin hetkellisesti se auttaa.

Joskus reaalitodellisuus unohtuu, kaikki se hyvä ja hieno mitä on tai oli jää muutaman vähemmän miellyttävän hetken alle. Mutta jos miettii vaikka pelkästään vietettyä aikaa, niiden huonojen hetkien suhde hyviin on ehkä 1/100. Joten miksi ne huonot ovat kuitenkin päällimmäisenä mielessä?

Se saattaa johtua siitä, että opimme epäonnistumisiemme kautta: kipeimmät asiat ovat niitä joita meidän pitää miettiä kasvaaksemme paremmiksi ihmisiksi. Ray Loriga, Tokio ei välitä meistä enää:
Muisto on typeristä typerin koira, sille heittää kepin ja se tuo takaisin ihan mitä muuta tahansa.

part I | part II

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Under The Volcano - Malcolm Lowry 


Malcolm Lowryn Under The Volcano Penguin Modern Classics –painoksena. Aika vaikuttava kansi, vai mitä? Nick ja Astrid arvioivat elokuvan pari viikkoa sitten.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Radiohead 


Tämä posti on täynnä nostalgista fiilistelyä ja yli kymmenen vuotta vanhoja grafiikoita: Radiohead oli aikoinaan helvetin kova juttu, tuli mieleeni kirjoittaa näitä asioita muistiin kun kuulin että bändi julkaisee kahdeksannen levynsä 28.3.

Oli aika kun eräs nuori poika oli helvetin kova Radiohead-fani. Poika näki Jyrkissä Paranoid Androidin musavideon ja osti levyn. Musiikki oli pojan korviin aivan erilaista kuin mikään siihen mennessä, ja näin pojasta tuli diggari. Samoihin aikoihin (1998-1999) nettihommat alkoivat kiinnostaa, joten poika yhdisti kaksi kiinnostuksen kohdettaan ja perusti fanisivun. Onneksi vanhimpia leiskoja ei ole olemassa (eikä niitä löydy enää wayback machinenkään kautta), mutta tässä yksi syksyltä 2000.Radiohead-yhteisö eli vahvasti netissä, ja olin mukana virallisen keskustelupalstan (msgboardin) ensimmäisestä päivästä lähtien (tämä tapahtui muistaakseni joskus vuoden '99 syksyllä), ja useita vanhoja fanisivuja on edelleen pystyssä. Jo vuonna 1997 muistan olleeni mukana jollain RH-postituslistalla, joka oli käytännössä eräänlainen yhteisö itsessäänkin. Virallinen messageboard oli jokapäiväinen asia elämässäni suunnilleen seitsemän vuoden ajan, suurin osa netinkäytöstäni pyöri aikoinaan tämän bändin ympärillä. Kun WTC:n tornit sortuivat, kuulin siitä ensimmäisenä 'boardilta.Myös oikeassa elämässä Radiohead yhdisti: muistan yläasteen lopulta tai lukion alusta erään kaverin kaverin, joka oli huhujen mukaan kova Radiohead-fani. Tämä ihminen on nykyäänkin yksi parhaita ystäviäni (ja monen tuntema televisiosta ja teatterin lavalta). Muistan myös aloittaneeni keskustelun lukion ensimmäisellä erään kauniin tytön kanssa atk-luokassa: huomasin hänen lukevan netistä jotain tuttua RH-sivua. Lukioaikoina eräs eteläsuomalainen tyttö sattui ylläpitämilleni fanisivuille ja lähetti minulle sähköpostia. Kirjoittelimme vuoden, pari, kunnes tapasimme Tukholmassa. Vietimme seuraavat kahdeksan vuotta yhdessä.Muutin kaupunkia lukion toisen luokan keväällä. Uudessa kaupungissa musiikkimaku tietysti heti yhdisti samanhenkisiin ihmisiin, ja samana kesänä soitin ensimmäisellä keikallani soolokitaraa juurikin Paranoid Androidiin. Jossain on näiltä ajoilta tehtyjä liveäänityksiäkin, en tiedä uskaltaisiko niitä kuunnella? Ensimmäisellä keikalla ainakin kitarani oli hirvittävästi epävireessä. Mutta ei keikka onneksi kestänytkään kuin yhden biisin ajan. Kid A:n aikoihin sain kaikenlaista promokrääsää EMI Finlandilta, mm. Optimistic-promosinkun, tarroja yms yms. Muistan muutenkin kuinka suuri juttu se levy oli.

Kuten näissä asioissa tapahtuu, suurin fanitus laantui kun elämään tuli muuta sisältöä. Amnesiacia ja Hail To The Thiefiä en edes omista, In Rainbows pyörii mp3-soittimessa edelleen, mutta muuten en ole seurannut yhtyeen edesottamuksia enää vuosikausiin. Mutta voidaan sanoa että ilman tätä bändiä en olisi viettänyt tällaista elämää, en olisi töissä valitsemallani alalla ja pisimmät ihmissuhteenikin olisin missannut.

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Captcha FAIL 


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Valoa 
Eilen makasin olohuoneen lattialla ja mietin kirjoittamista, olisi ollut fiilis mutta energiataso oli sen verran miinuksella (kiitos siitä yöelämälle) että ajatuksista tekoihin siirtyminen oli mahdotonta. Telkkarittomassa taloudessa vieraidenkin on totuttava lukemaan sarjakuvia silloin kun on yleensä tottunut katsomaan teeveetä, kuten sunnuntai-iltaisin. Aurinkoiset päivät tuovat uusia värejä asuntoon. Aiemmin rumat verhot suodattavat valosta esiin kaikkea uutta, tunnit menevät hitaasti vuorotellen uutta ihmetellen.

Mitä tahansa ikinä teettekin, muistakaa puhdistaa pyykkikoneen nukkasuodatin säännöllisesti. Arkisten asioiden hoito jää usein taka-alalle, onko se vakavaa? Monta asiaa pitäisi tehdä, onneksi energiaa on enemmän ja enemmän, eikä uloskaan huvita mennä näin kylmällä. Voi tehdä pellillisen lämpimiä leipiä ja miettiä niitä näitä. Kuten sitä onko valmis ja milloin ja mihin?

kommentoi  |  linkki kirjoitukseen
Perjantain lapsi 


kommentoi  |  linkki kirjoitukseen

|◄  44 45 46 47 48 49 50 51 52 53  ►|